Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:30 | 17/03/2016

Την άποψή του ότι η Τουρκία δεν θα είναι έτοιμη για ένταξη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε σε… 10 χρόνια εξέφρασε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική «Handelsblatt», ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι δεν θεωρεί πως η συνεργασία στο προσφυγικό θα ανοίξει σύντομα την πόρτα της Ε.Ε. για την Άγκυρα: «Η Τουρκία δεν είναι αυτήν την στιγμή έτοιμη για ένταξη και δεν πιστεύω πως αυτό θα συμβεί ούτε και σε δέκα χρόνια».
 
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε, πάντως, «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη συμφωνία με την Άγκυρα όσον αφορά στο προσφυγικό και την αντιμετώπισή του, ενώ υπερασπίστηκε τη νομιμότητα των προτάσεων για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία και τη συμμόρφωσή τους με τη Συμφωνία της Γενεύης.


Επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του πως η συμφωνία με την Άγκυρα θα κλείσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Γιούνκερ σημείωσε για τις επαναπροωθήσεις πως για κάθε αιτούντα άσυλο «θα γίνεται ατομική διαδικασία που θα διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, κατά την οποία θα έχει πάντοτε δυνατότητα να εγείρει ένσταση».

«Μόνο μετά (την ένσταση) θα μπορεί να επαναπροωθείται στην Τουρκία» κατέληξε.

 

zougla.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis