Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:21 | 18/12/2014

 

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και ανθρώπινη ατμόσφαιρα, λίγες μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, έγινε στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού η παρουσίαση της δεύτερης συγγραφικής απόπειρας του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχου Αθανάσιου Τζοΐτη, του παιδικού βιβλίου με τίτλο «Ο Χιονοπυροσβέστης».

 

Πρόκειται, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του συγγραφέα, για την αέναη διεργασία (πάλη) στο σμίξιμο του νερού και της φωτιάς, σε μια παιδική πρωτοχρονιάτικη ιστορία γραμμένη αρχικά πάνω στο χιόνι.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχος Νικόλαος Τσόγκας και ομιλητές ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Ξυθάλη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Ιωάννης Σταμούλης.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Φιλίππου στάθηκε στη στενή συνεργασία που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τον κ. Τζοΐτη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή και παράλληλα επισήμανε τη μεγάλη ευαισθησία που χαρακτηρίζει τον συγγραφέα, καθώς συνδυάζει το λειτούργημα του πυροσβέστη με την αγνότητα των παιδικών ψυχών όπου και απευθύνεται το συγκεκριμένο βιβλίο.

«Μέσα από το παιδικό αυτό βιβλίο αναδεικνύονται σπουδαίες έννοιες όπως είναι ο εθελοντισμός και ο αλτρουισμός» τόνισε ο κ. Φιλίππου και ευχήθηκε στον κ. Τζοΐτη να συνεχίσει να γράφει και να προσφέρει στα παιδιά με την ίδια ευαισθησία που έχει επιδείξει στη συγγραφή των δύο πρώτων βιβλίων του.

Από την πλευρά της, η κα Ξυθάλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παιδαγωγική αξία των παραμυθιών και των παιδικών βιβλίων για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ενώ μίλησε και για τα μηνύματα που μπορούν να λάβουν οι μικροί αναγνώστες και θα φανούν χρήσιμα στη μετέπειτα ζωή τους από τα παιδικά βιβλία.

Ο κ. Σταμούλης επικεντρώθηκε στις πολύτιμες εμπειρίες που αποκομίζουν όσοι υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να μεταδοθούν αυτές οι εμπειρίες στη νέα γενιά, γεγονός που επιτυγχάνεται και μέσω της συγγραφής ενός παιδικού βιβλίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Τζοΐτης εμφανώς συγκινημένος από τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της παρουσίασης του βιβλίου, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοση του και κυρίως τις εκδόσεις «μικρή Μίλητος» και την κα Μαργαρίτα Ράντεβα που έκανε την εικονογράφηση αλλά και όσους βρέθηκαν στο δημαρχείο Σαρωνικού και τον τίμησαν με την παρουσία τους και επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης μιας παιδείας πρόληψης στην παιδική κυρίως ηλικία.

tzoitis vivlio

 

http://www.notioanatolika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis