Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 06/06/2016
«Αναζητούμε έναν αόρατο δολοφόνο. Επειτα από τόσες έρευνες δεν έχουμε βρει ούτε ένα ίχνος από γάντι ή κάποιο παπούτσι του δράστη. Ούτε το κίνητρό του ούτε τα δεδομένα των κινήσεών του πριν και μετά το περιστατικό. Φτάσαμε στο σημείο να εξετάσουμε αν ο θάνατος της άτυχης 69χρονης μπορεί να ήταν ατύχημα από πτώση στα σκαλιά του κλιμακοστασίου και όχι έγκλημα. Δηλαδή, να έβγαλε ίσως η ίδια κάποια ρούχα της για να σταματήσει την αιμορραγία. Μας κλόνισε όμως κυρίως ένα ίχνος, μια μακριά αιματηρή γραμμή, που δείχνει ότι την έσυρε κάποιο δεύτερο άτομο, το οποίο εξαφανίζει τις αμφιβολίες. Εξακολουθούμε να θεωρούμε ύποπτο τον 30χρονο "δράκο του Αμαρουσίου" και αναζητούμε, μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πού βρισκόταν το πρωί της 21ης Απριλίου, όταν σημειώθηκε η επίθεση στο σουπερμάρκετ του Γαλατσίου. Εξετάζουμε συσχετισμό με τις απόπειρες βιασμού σε άλλες περιοχές του Αμαρουσίου. Μερικά στοιχεία ίσως να μην είναι διαβολικές συμπτώσεις. Ερευνούμε ακόμη την παρουσία 13 οικιακών βοηθών και φιλικών προσώπων - κυρίως αλλοδαπών - που χρησιμοποιούσε η άτυχη γυναίκα για να βοηθούν τη μητέρα της. Οπως και ορισμένα ζητήματα από την κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο υπόγειο του κτιρίου όπου έγινε η επίθεση. Φοβόμαστε ότι αν δεν υπάρξει κάποια άλλη, νεότερη ενέργεια, ίσως αυτό το έγκλημα να μην εξιχνιασθεί ποτέ...».

Υπόγεια... σενάρια
Αυτό επισήμανε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 69χρονης συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτη. Πρόκειται για μια σειρά από περίπου δέκα εγκληματικές ενέργειες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες - ανάμεσα σε αυτές, η δολοφονία του 20χρονου Θεόδωρου Γαλαζούλα, το διπλό έγκλημα της Αίγινας, οι επιθέσεις κατά του νεφρολόγου Χρήστου Ιατρού και του δικηγόρου Αργύρη Λίβα - και άλλες που δεν έχουν διαλευκανθεί και ασκούν πίεση στις Αρχές Ασφαλείας.

Η 69χρονη είχε εξαφανισθεί στις 21 Απριλίου και βρέθηκε νεκρή προ δέκα ημερών στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ ενός σουπερμάρκετ στην οδό Χατζημανώλη, στο Μαρούσι. Προηγήθηκε σωρεία λαθών από αστυνομικούς που δεν έλεγξαν επαρκώς τον χώρο του σουπερμάρκετ το πρωί της 14ης Μαΐου, όταν εντοπίστηκε - μέσω τηλεοπτικής εκπομπής - το ΙΧ της Ελευθερίας Αγραφιώτη. Ευθύνες αποδίδονται και σε υπαλλήλους του σουπερμάρκετ οι οποίοι παρότι έβλεπαν το ΙΧ της 69χρονης δεν ειδοποίησαν κανέναν και σε δεύτερη φάση προχώρησαν σε παραπλανητικές μαρτυρίες ότι «το ΙΧ της άλλαζε θέσεις».

Σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση στον χώρο στάθμευσης του δευτέρου ορόφου όπου πάρκαρε το ΙΧ της και ο δράστης που καραδοκούσε την καταδίωξε προς το κλιμακοστάσιο, όπου προσπάθησε να διαφύγει. Εκεί τής επέφερε τα φονικά πλήγματα ρίχνοντας την άτυχη γυναίκα από τις σκάλες, προκαλώντας πολλαπλά κατάγματα. Ολοκλήρωσε την εγκληματική επίθεσή του - σύμφωνα με αυτό το επίσημο «σενάριο» - στο 3ο υπόγειο, όπου βρέθηκε σε κατάσταση σήψης το σώμα της συνταξιούχου. Ορισμένα ρούχα και εσώρουχα της γυναίκας βρέθηκαν στο πλατύσκαλο του δευτέρου ορόφου του κλιμακοστασίου. Ο άγνωστος δράστης δεν της είχε αφαιρέσει ούτε χρήματα ούτε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο.    

Οι τελευταίες κινήσεις
Οσον αφορά τις κινήσεις της γυναίκας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από την ανάλυση των κλήσεων του κινητού της ότι δεν είχε οποιοδήποτε ραντεβού εκείνη την ημέρα. Οι αστυνομικοί στέκονται στη μαρτυρία μιας αλλοδαπής οικιακής βοηθού ότι της τηλεφωνούσε το μεσημέρι της εξαφάνισής της και το τηλέφωνο καλούσε, αλλά χωρίς απόκριση. Και αυτό με το δεδομένο ότι στο τρίτο υπόγειο του γκαράζ δεν υπήρχε σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ακόμη ερεύνησαν το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της 69χρονης, χωρίς να εντοπισθεί κάτι ιδιαίτερο. Ούτε από την ανάλυση κληρονομικών θεμάτων προέκυψε κάτι ενδεικτικό. Ερώτημα παραμένει το πώς ο υποψήφιος δολοφόνος που στόχευε στη συνταξιούχο ήξερε ότι αυτή θα πήγαινε στο εν λόγω σουπερμάρκετ, ότι θα κατευθυνόταν στο δεύτερο υπόγειο και ότι εκείνος θα έβρισκε ευκαιρία - χωρίς παρουσία πελάτη του καταστήματος - να της επιτεθεί.


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεώρησαν «προφανή ύποπτο» έναν 30χρονο που είχε συλληφθεί, επίσης προ δέκα ημερών, για έξι επιθέσεις εναντίον γυναικών στο Μαρούσι. Η πρώτη εξ αυτών ήταν στις 19 Απριλίου - δύο ημέρες δηλαδή πριν από τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτη - στην υπόγεια διάβαση της οδού Καποδιστρίου και η επόμενη στις 11 Μαΐου. Ο νομικός εκπρόσωπός του, δικηγόρος κ. Δημήτρης Ράπτης, σημείωσε μιλώντας στο «Βήμα»: «Ο πελάτης μου αρνείται κάθε σχέση με τη δολοφονία της 69χρονης και δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με αυτήν. Οταν όμως τον ρώτησα κι εγώ γιατί υπήρξε αυτό το κενό των 20 ημερών στις ενέργειές του, μου απάντησε ότι δεν θυμόταν καθόλου τι συνέβαινε αυτό το χρονικό διάστημα και ποιο ήταν το σκεπτικό των επιθέσεών του».


Το μυστήριο του 20χρονου στην Πεντέλη και οι επιθέσεις σε δικηγόρο και διευθυντή κλινικής
Τα εγκλήματα που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Σειρά φακέλων ανεξιχνίαστων ανθρωποκτονιών αλλά και άλλων εγγκληματικών ενεργειών έχουν συσσωρευθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Με στελέχη των διωκτικών να μιλούν «για σύνθετες έρευνες και για παράλληλη πρόοδο σε αρκετές από αυτές». Η υπόθεση που έχει εξαιρετικές δυσκολίες - αντίστοιχες αυτής της Ελευθερίας Αγραφιώτη - είναι εκείνη του 20χρονουΘοδωρή Γαλαζούλα που είχε βρεθεί νεκρός, πυροβολημένος από καραμπίνα, στην περιοχή της Πεντέλης και ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις αρχές Μαΐου από τα Γλυκά Νερά. Οι αστυνομικοί και σε αυτή την περίπτωση φέρεται να αγνοούν το κίνητρο του φόνου.

Επιπλέον μεγάλο ζητούμενο είναι η διαλεύκανση της διπλής δολοφονίας στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 μιας 71χρονης και του 44χρονου ανιψιού της - είχαν βρεθεί απανθρακωμένοι από τη μέση και πάνω - σε μονοκατοικία στην περιοχή Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα. Από την έρευνα έχει δημιουργηθεί στενός κύκλος υπόπτων.

Στον χώρο των ποινικών και κυρίως στους εμπόρους ναρκωτικών αναζητούν οι αστυνομικοί τους δράστες της δολοφονίας ενός 36χρονου με το ψευδώνυμο «Γκας» που βρέθηκε δολοφονημένος στις αρχές Ιανουαρίου με 12 σφαίρες σε χωματόδρομο της Βαρυμπόμπης αλλά και ενός 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη λεωφόρο Συγγρού που είχε πυροβοληθεί με Καλάσνικοφ κοντά στο σπίτι του στον Αλιμο.

Κοντά βρίσκονται στον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών - πιθανόν κοινοί - αλλά και στον προσδιορισμό του κινήτρου των αιματηρών επιθέσεων εναντίον του δικηγόρου κ. Αργύρη Λίβα αλλά και του διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νικαίας κ.Χρήστου Ιατρού - τα θύματα πυροβολήθηκαν στα πόδια - σε Αλιμο ή Κηφισό. Στην πρώτη περίπτωση το κίνητρο φέρεται να έχει σχέση με τη μαφία του ποδοσφαίρου και στη δεύτερη με θέμα δραστηριοποίησης ιδιωτών στον χώρο της Υγείας.


Μαρτυρία
Το 3ο υπόγειο του γκαράζ του σουπερμάρκετ όπου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα «τυπικά» δεν χρησιμοποιείτο από τους πελάτες του καταστήματος – είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου – και ήταν σκοτεινό. Ομως πολλοί πελάτες, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας των δύο ορόφων, κατέβαιναν και σε αυτό. Μαρτυρία που έχει τεθεί υπόψη του «Βήματος της Κυριακής» από πελάτη του καταστήματος ανέφερε ότι «εκείνη την ημέρα είχα δει κάποιον να βγαίνει ξαφνικά, κρατώντας φακό, από το 3ο υπόγειο. Ομως τρόμαξα και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω περισσότερα χαρακτηριστικά του προσώπου του». Οι αστυνομικοί δεν έχουν σαφείς μαρτυρίες για την παρουσία αυτού του «μυστηριώδους ατόμου» στον χώρο.
 
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis