Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 19/03/2016

Έναν άκρως αποκαλυπτικό διάλογο-καυγά μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και των Τουσκ-Γιούνκερ, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. Τουρκίας, φέρνει στη δημοσιότητα η Le Mond.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η νύχτα ήταν προχωρημένη την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, και οι ηγέτες είχαν διαπραγματευθεί ολόκληρη την ημέρα.

Η τελική συνέντευξη τύπου θα άρχιζε σε λίγο και Βέλγοι και Γάλλοι δεν ήταν στον χώρο απουσιάζουν διότι προσπαθούσαν να μάθουν τι γίνεται με την σύλληψη του τρομοκράτη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντελσάμ.

Ξαφνικά ο κ. Νταβούτογλου σπάζει τη σιωπή σχεδόν φωνάζοντας: «Έχουμε 78 εκατομμύρια Τούρκους σε πένθος "μετά την αιματηρή επίθεση της 13ης Μαρτίου στην Άγκυρα" και βλέπουμε σημαίες κουρδικές στις Βρυξέλλες. Ζητάω σεβασμό στον πόνο του λαού μου, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ισλαμικό κράτος και το ΡΚΚ των κούρδων. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε μια όψη της Ευρώπης, και εγώ είμαι εδώ για να αναφερθώ σε μια άλλη όψη της Ευρώπης».

Ο Ντόναλντ Τουσκ που βρισκόταν αριστερά του, δεν άφησε το γάντι να πέσει κάτω και του απάντησε αμέσως: «Είμαστε εδώ γιατί η Ευρώπη είναι ο τελικός προορισμός των μεταναστών επειδή είμαστε η πιο ανεκτική ήπειρος του κόσμου».

Σε πιο υψηλό τόνο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στον Τούρκο πρωθυπουργό: «Αρνούμαι με όλες μου τις δυνάμεις αυτά τα υπερβολικά λόγια εναντίον του Βελγίου, μια τιμημένη χώρα και ένα μεγάλο έθνος…».

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis