Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:31 | 25/06/2015

Ένας «Άγγελος της Κολάσεως», ένας Έλληνας, δραστήριο μέλος των «Hells Angels», σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ισπανικές Αρχέςσυνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας και πάλι την έρευνα των αρμόδιων διωκτικών αρχών για τις παράνομες δραστηριότητες του διαβόητου κλαμπ μοτοσυκλετιστών στην Ελλάδα. 

Οι 6 ελληνικές λέσχες 

Στη χώρας μας υπάρχουν έξι λέσχες των «Άγγελων» με τις Harley Davidson, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν συσχετίσει τη δράση τους, με τη δολοφονία μέλους τους το 2012 στην Κερατέα, ο οποίος αποτελούσε στέλεχος της «μεξικανικής μαφίας» στη διακίνηση κοκαίνης, με δύο εκρήξεις σε στούντιο τατουάζ στη Γλυφάδα το 2011, και με μία ακόμη στη λέσχη των «Άγγελων της Κολάσεως» στη Σκάρπιζα Κορωπίου, τον Νοέμβριο του 2014.   

Ο 49χρονος... οutlaw (εκτός νόμου) χαρλεάς, μέλος του κλαμπ με τον ιδιότυπο κώδικα σιωπής, έχει καταδικαστεί στην Ισπανία για περιπτώσεις εκβιασμών, σεξουαλική εκμετάλλευση, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση ναρκωτικών, υπεξαίρεση και παραχάραξη εγγράφων, αδικήματα που έγιναν το 2011. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο 49χρονος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις δραστηριότητες της, χαρακτηρισμένης παράνομης οργάνωσης, στην Ισπανία, Γερμανία και Τουρκία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εντοπίστηκε με πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του, προήλθε ύστερα από πληροφορίες των Γερμανικών διωκτικών αρχών, οι οποίες αξιοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, που εξελίχθηκε στις 19 Ιουνίου 2015, ο 49χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αποφάσιζε για την... τύχη του.

Ο διεθνώς διωκόμενος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε συμμετάσχει στην παγκόσμια συνάντηση μελών των «Hells Angels», στις αρχές Ιουνίου σε κάμπινγκ στο Δρέπανο Θεσπρωτίας.

Βομβιστικές επιθέσεις, ναρκωτικά, μπράβοι

Τα αποτελέσματα μυστικής έρευνας αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα τελευταία δύο χρόνια, για την ύποπτη δράση ορισμένων μελών της διεθνούς λέσχης μοτοσυκλετιστών, έχουν δημιουργήσει έναν ογκώδη φάκελο, στον οποίο συνεχώς συμπληρώνονται νέα στοιχεία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχουν ενδείξεις και στοιχεία που εμπλέκουν μέλη του κλαμπ σε βομβιστικές επιθέσεις στην Αττική, στη διακίνηση ναρκωτικών και στη «συνεργασία» τους με εκβιαστικές ομάδες μπράβων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 2013, στα νότια προάστια συνελήφθη 42χρονος μέλος του κλαμπ για διακίνηση 8 κιλών κοκαΐνης. Στις 12 Οκτωβρίου 2011, σημειώθηκε έκρηξη σε στούντιο τατουάζ που στεγαζόταν σε εμπορικό κέντρο στην οδό Α. Μεταξά στη Γλυφάδα. Η έκρηξη αφορούσε διένεξη μελών των «Hells Angels», για οικονομικούς λόγους. Στις 20 Νοεμβρίου 2012είχε βρεθεί δολοφονημένος στον Χάρακα Κερατέας ένας 31χρονος Ελληνοκαναδός. Οι δράστες τού είχαν χορηγήσει υπνωτικό και ύστερα τον έδεσαν, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν. Το θύμα είχε κατηγορηθεί στον Καναδά, ως μέλος συμμορίας που ευθυνόταν για την εισαγωγή τόνων κοκαΐνης από το Μεξικό στην Αμερική. Τα περισσότερα μέλη του κυκλώματος ανήκαν στην καναδική λέσχη των «Hells Angels», όπως και το θύμα.

Τον Νοέμβριο του 2014 εξερράγη βόμβα στη λέσχη των «Άγγελων της Κολάσεως» στην οδό Γορτυνίας στην περιοχή Σκάρπιζα Κορωπίου. Μέσα στη λέσχη αλλά και σε κατοικία μελών της βρέθηκαν ένα όπλο, ξίφη, ρόπαλα κ.τ.λ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δομή, ιεραρχία, κανόνες

Δύο μέλη της λέσχης συνελήφθησαν, ενώ από τα γραφεία κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έντυπο υλικό που αφορούσε άγνωστα στοιχεία για τη λειτουργία του κλαμπ αλλά και για οικονομικές συναλλαγές μελών της λέσχης. Μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον παρουσίαζαν τα έντυπα και ψηφιακά αρχεία, στα οποία υπήρχαν πληροφορίες για τη δομή, την ιεραρχία και τους κανόνες λειτουργίας του κλειστού club μοτοσικλετιστών, που θύμιζαν στρατιωτικού τύπου οργάνωση. Σύμφωνα με το καταστατικό, για παράδειγμα, όσα μέλη δεν συμμετείχαν σε προγραμματισμένες συναντήσεις και δράσεις της λέσχης ήταν υποχρεωμένα να πληρώνουν πρόστιμο.

Στις 30 Ιουλίου 2010 συντάχθηκαν έγγραφα της Europol, για εμπλοκή σε εγκληματική δράση μελών των «Hells Angels» που βρίσκονται σε βαλκανικές χώρες και οι οποίοι επεκτείνουν συνεχώς τη δράση τους σε μία προσπάθεια ελέγχου της διακίνησης ναρκωτικών, μέσω του επονομαζόμενου «Βαλκανικού Αξονα». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το αμερικανό υπουργείο Δικαιοσύνης

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει χαρακτηρίσει τη λέσχηεγκληματική οργάνωση, καθώς μέλη της έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, εκβιασμούς και ανθρωποκτονίες. Τον Ιούλιο του 2013 έγινε μεγάλη επιχείρηση της Europol έπειτα από έρευνες δυόμισι ετών που διεξήγαν αστυνομικές υπηρεσίες πέντε ευρωπαϊκών χωρών.  Τότε, συνελήφθησαν 25 μέλη των «Hell Angels» στη Μαγιόρκα. Τα μέλη του κλαμπ φέρεται ότι εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις αλλά και «ξέπλυμα χρήματος». Λίγους μήνες αργότερα συνελήφθησαν στην Ισπανία και άλλοι από το ίδιο κλαμπ-οργάνωση μοτοσικλετιστών για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αλλά και οι ευρωπαϊκές διωκτικές υπηρεσίες έχουν συντάξει κατά καιρούς αναφορές σύμφωνα με τις οποίες πολλά κλαμπ των «Αγγέλων της Κόλασης» στο εξωτερικό - κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη και στη Σκανδιναβία - δεν αρκούνται μόνο στην αγάπη τους για τα δίτροχα «αλλά στεγάζουν εγκληματική δράση ορισμένων μελών τους που αφορά ανθρωποκτονίες, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και κλεμμένων αγαθών, εκβιασμούς αλλά και συμμετοχή σε κυκλώματα σωματεμπορίας».

Σύμφωνα με τα έγγραφα των ξένων υπηρεσιών, φέρεται να «εμπλέκονται και σε φονικές συγκρούσεις με μέλη άλλων κλαμπ μοτοσικλετιστών», όπως οι «Μογγόλοι», η «Μηχανή του Ροκ» κ.ά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Αγγελοι της Κολάσεως»: Καλιφόρνια, 1948

Οι «Άγγελοι της Κολάσεως» ιδρύθηκαν στις 17 Μαρτίου 1948 στην Καλιφόρνια και έχουν περισσότερα από 230 παραρτήματα σε 27 χώρες, έξι από τα οποία στην Ελλάδα.

Το πρώτο ευρωπαϊκό παράρτημα της ομάδας άνοιξε το 1969 στο Λονδίνο, ενώ από τότε έχει εξαπλωθεί σε Νότια Αμερική, Αυστραλία και Ρωσία.

Σήμερα λειτουργούν 171 παραρτήματα στην Ευρώπη. Για να γίνει κανείς μέλος τους, εκτός από μηχανή τουλάχιστον 750 κυβικών, πρέπει να διαθέτει μυϊκά... προσόντα, αλλά και να έχει προταθεί από άλλα μέλη των «Hells Angels».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τις τελευταίες δεκαετίες οι «Άγγελοι της Κολάσεως» έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αστυνομικών Αρχών σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, όπου η δραστηριότητά τους έχει συνοδευτεί με μια σειρά εγκληματικών γεγονότων αλλά και αιματηρών συγκρούσεων με δεκάδες νεκρούς. Η έντονη διείσδυσή τους στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης υποχρέωσε τη Europol να εκδώσει δημόσια προειδοποίηση επισημαίνοντας ότι οι «Hells Angels» αποτελούν άγνωστη απειλή και πως «χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν στενές σχέσεις με τους ανθρώπους της εξουσίας και τις αρχές και να εμφανίσουν μια ευνοϊκή εικόνα από τα ΜΜΕ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σύνθημα

Σύνθημα των μελών του κλαμπ είναι: «Όταν κάνουμε το σωστό, κανείς δεν το θυμάται. Οταν κάνουμε λάθος, κανείς δεν το ξεχνά». Οι υπεύθυνοι των κλαμπ πάντως αρνούνται κατηγορηματικά αυτές τις «συλλήβδην κατηγορίες» των διωκτικών αρχών και μιλούν για μεμονωμένα περιστατικά.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis