Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:28 | 18/02/2017

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αλβανός οδηγός φορτηγού, o oποίος επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς φορτωμένος με έναν τόνο χασίς, επέστρεψε... τρέχοντας στη χώρα του πριν από τον έλεγχο στο ελληνικό τελωνείο και έγινε καπνός αφού πέρασε από το αντίστοιχο αλβανικό, χωρίς να κινητοποιηθεί κανείς από τους συμπατριώτες του αστυνομικούς προκειμένου να τον συλλάβει.

Το περιστατικό συνέβη χθες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Το φορτηγό που έφερε αλβανικές πινακίδες πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα από τον σταθμό της γειτονικής χώρας και φτάνοντας στον ελληνικό τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι τελωνειακοί ζήτησαν από τον οδηγό να σταθμεύσει στο ειδικό σημείο ελέγχου προκειμένου να γίνει έρευνα με τη συνδρομή και ενός εκπαιδευμένου σκύλου-ανιχνευτή.

Το έβαλε στα πόδια
Ο οδηγός φάνηκε αρχικά να πειθαρχεί και να κάνει αυτό που του ζητήθηκε από τις ελληνικές Αρχές. Ετσι κατέβηκε από το φορτηγό, όμως προ του επικείμενου ελέγχου το έβαλε στα πόδια τρέχοντας προς την αλβανική πλευρά.

Η έρευνα των αστυνομικών και των τελωνειακών στο φορτηγό αποκάλυψε μία κρύπτη στην οποία είχε τοποθετηθεί ένας τόνος χασίς, η μεγαλύτερη έως τώρα ποσότητα που έχει δεσμευτεί στο τελωνείο της Κακαβιάς. Οπως σχολίαζαν οι αστυνομικοί, τα κυκλώματα έχουν πλέον αποθρασυνθεί και επιχειρούν να περάσουν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών όχι μόνο από τα παράνομα χερσαία περάσματα ή διά θαλάσσης, αλλά και από τους επίσημους μεθοριακούς σταθμούς.

Στο ερώτημα τι απέγινε ο Αλβανός οδηγός, η απάντηση ήταν αποστομωτική: διέφυγε. Πέρασε σαν κύριος πίσω στη χώρα του, χωρίς να κινητοποιηθεί κανένας για τη σύλληψή του. Οι Ελληνες αστυνομικοί τον έχουν βεβαίως ταυτοποιήσει ήδη με βάση τα έγγραφα που ο ίδιος εγκατέλειψε στο φορτηγό και τώρα τον αναζητούν. Ωστόσο, όπως ανέφεραν με νόημα στο «Εθνος», δεν ποντάρουν στη συνεργασία των συναδέλφων τους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά, λόγω της αρνητικής εμπειρίας από ανάλογες επιχειρήσεις της Αστυνομίας που είχαν γίνει στο παρελθόν.

«Εχει συμβεί να μας χωρίζει το ποτάμι, εμείς να βλέπουμε τον δράστη, να φωνάζουμε στους συναδέλφους απέναντι «πιάστε τον» και από την άλλη πλευρά να μην κουνιέται κανείς», αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Εθνος» Ελληνας αστυνομικός που υπηρετεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, στην Αρτα κατά τη διάρκεια καταδίωξης ενός ΙΧ που κινείτο ύποπτα, οι αστυνομικοί είδαν τους δύο Αλβανούς επιβαίνοντες να «ξεφορτώνονται» τις ποσότητες ναρκωτικών που μετέφεραν πετώντας τες από το παράθυρο. Οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 50 κιλά χασίς. 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ethnos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis