Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:05 | 15/02/2019
Συγκεντρώνοντας τα αποτελέσματα 90 αιτήσεων σε μια έκθεση που ονομάζεται Policing by Machine, η ομάδα δικαιωμάτων έχει θέσει για πρώτη φορά την πλήρη έκταση της αποκαλούμενης «προβέψιμης αστυνόμευσης» στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Υποστηρίζει ότι 14 δυνάμεις χρησιμοποιούν, έχουν χρησιμοποιήσει προηγουμένως ή σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν "σκιώδεις αλγόριθμους οι οποίοι" χαρτογραφούν "το μελλοντικό έγκλημα ή προβλέπουν ποιος θα διαπράξει ή θα πέσει θύμα εγκληματικών πράξεων με τη χρήση προκατειλημμένων στοιχείων της αστυνομίας.

[custom:google-ads]

Μεταξύ των προειδοποιήσεων που εκτίθενται στην έκθεση είναι η ανησυχία ότι οι αλγόριθμοι της αστυνομίας: εδραιώνουν τις προϋπάρχουσες διακρίσεις.
 
Δεν είναι μόνο αυτό. Τα προγνωστικά μέτρα που χρησιμοποιούνται σε αυτή την περίπτωση και που περιλαμβάνουν την αναγνώριση προσώπου θεωρούνται "παρεμβατικά".
 
Πέρυσι, η αστυνομία Kent διέλυσε ήσυχα ένα πεντάχρονο πιλοτικό έργο που δοκιμάζει λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για την πρόβλεψη και την πρόληψη του εγκλήματος.
 
Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρία Predpol περιελάμβανε αλγόριθμους μηχανικής μάθησης που ήταν σε θέση να προβλέψουν πότε και πού θα μπορούσε να λάβει χώρα ένα έγκλημα με την επεξεργασία δεδομένων από αρχεία για προηγούμενη εγκληματική δραστηριότητα.
 
Ενώ έχει χρησιμοποιηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες από το 2011, ήταν η πρώτη φορά που αναπτύχθηκε η τεχνολογία στην Αγγλία και την Ουαλία.
 
"Είχε ένα καλό ιστορικό για να προβλέψουμε πού είναι πιθανό να υπάρχουν εγκλήματα", είπε ο John Phillips, επικεφαλής της αστυνομίας στο Kent, στους Financial Times. Αλλά πρόσθεσε: "Αυτό που είναι πιο δύσκολο είναι να δείξουμε ότι έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το έγκλημα με αυτές τις πληροφορίες".
 
Σε μια ξεχωριστή περίπτωση, ο Wired δήλωσε τον Μάρτιο του 2018 ότι "ένας αλγόριθμος που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβει αποφάσεις περί επιμέλειας έχει αλλάξει εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να κάνει διακρίσεις εις βάρος ανθρώπων από φτωχότερες περιοχές".
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis