Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 02/07/2017

Μια ιδιαίτερα σημαντική άποψη καταθέτει ένας από τους κορυφαίους ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, γέννημα θρέμμα του Κορωπίου.

Ο κ. Μιχαιρίνας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο notioanatolika.gr παραδέχεται ότι καταυλισμοί των Ρομά όπως αυτός στο Κούπι Κορωπίου και οι αντίστοιχοι του Μενιδίου αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Παράλληλα αναφέρεται στους λόγους που οδήγησαν στην έξαρση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας των Ρομά όχι μόνο από το Κούπι, αλλά και από τον Γέρακα, την Κιάφα Σπάτων και το Μαρκόπουλο.

Ο κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πως κινητοποιήσεις πολιτών όπως οι πρόσφατες στο Κορωπί δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό ενώ τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένος και οργανωμένος τρόπος από την πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστεί η εσωστρέφεια των Ρομά και η αντιπαράθεσή τους με την υπόλοιπη κοινωνία.

Παράλληλα δίνει έμφαση στο γεγονός ότι πολλοί Μεσογείτες επέλεξαν να πουλήσουν ιδιοκτησίες τους σε Ρομά ενώ εξηγεί τί ακριβώς και γιατί συμβαίνει ό,τι συμβαίνει στο Μενίδι.

Επιπροσθέτως εκφράζει τον έντονο προβληματισμός του για τις ελλείψεις προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής και εξηγεί πού οφείλεται το πρόβλημα ενώ υπεραμύνεται του αστυνομικού “Καλλικράτη” που οδηγεί στη συνένωση αστυνομικών τμημάτων.

Ο κ. Μιχαιρίνας υπογραμμίζει ότι οι όποιες προσπάθειες έγιναν για ένταξη των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες του Κορωπίου και των άλλων περιοχών δεν ήταν οργανωμένες ενώ έκανε σαφές ότι το όλο πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνομικά, μόνο, μέτρα.

Υπεραμύνεται της αξίας που έχει η συμμετοχή και η κατάθεση απόψεων στα Τοπικά Συμβούλια Παραβατικότητας από τα οποία πρέπει να ξεκινήσει ο όλος σχεδιασμός αντιμετώπισης του ζητήματος.

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, την άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα διαφωτιστική συνέντευξη του πολύπειρου ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος χαίρει της μεγάλης εκτίμησης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων του ενώ η αξία και η προσφορά τους έχει αναγνωριστεί και από τον πολιτικό κόσμο και βέβαια από τους απλούς συμπολίτες του:

Πηγή:  www.notioanatolika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis