Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 27/10/2015

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού έθνους και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής συλλογικής μας μνήμης. Είναι ημέρα τιμής και περηφάνιας, όπου τιμούμε το μεγαλείο της τόλμης και του ηρωισμού των Ελλήνων στον αγώνα.

Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας μας, που επισήμανε την δυναμική του ελεύθερου ελληνικού κράτους και απέδειξε για άλλη μία φορά ότι αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μορφή κατάκτησης και στέρησης της ελευθερίας.

Η θυσία των αγωνιστών του ΄40 αποτελεί σύμβολο αδάμαστης θέλησης και αγώνα για όσους θέλουν να ζουν ελεύθεροι και μας παρακινεί:

  • Να αναλογιστούμε τα διδάγματα της εποχής, τα διαχρονικά εθνικά ιδεώδη και το χρέος μας απέναντι στην ιστορία σφυρηλατώντας την εθνική ενότητα και ομοψυχία.
  • Να διδαχθούμε από το πείσμα των προγόνων μας, την προσήλωση σε παραδοσιακές διαχρονικές αξίες και ιδανικά, τη μεγαλοψυχία, το φιλότιμο και τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας και της αυταπάρνησης.
  • Να πράξουμε ο καθένας από την πλευρά του το καθήκον του ως ηθική υποχρέωση προς εκείνους που σήμερα τιμούμε, με οφειλόμενο αίσθημα ευθύνης και γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Τέλος, η σημερινή επέτειος θα πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι ημέρα περισυλλογής, αφύπνισης και συλλογικής εθνικής προσπάθειας, κυρίως για όλους εμάς που έχουμε ως αποστολή την προστασία της ζωής και των εννόμων αγαθών των πολιτών.

Χρόνια Πολλά!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis