Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:02 | 01/06/2019

Ο νεότερος δήμαρχος αυτή τη στιγμή στη Δωδεκάνησο, στα 45 του χρόνια, αλλάζει πορεία και πιάνει το τιμόνι της ακριτικής νήσου για να το οδηγήσει σε ήσυχες, αλλά γεμάτες ψάρια θάλασσες.

Ο αστυνομικός του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού όπως τον γνωρίσαμε τα τελευταία 10 χρόνια, είναι πια ο δήμαρχος αυτού του μικρού τόπου με τη μεγάλη προοπτική. Τάραξε τα νερά η υποψηφιότητά του, ανέτρεψε τα προγνωστικά, και χωρίς ύφος, με ήθος, πήρε τη νίκη.
[custom:google-ads]
Συνόδευε και πάλι τον Δημήτρη Κρεμαστινό όταν τον συνάντησα γι’ αυτή την κουβέντα, την πρώτη του συνέντευξη! Η ορκωμοσία άλλωστε αργεί, κι έχει δουλειά πολλή να γίνει μέχρι τότε.

Ποιο είναι το πρώτο που έχετε να πείτε τώρα που εκλεχθήκατε δήμαρχος Χάλκης;
Οι συνεργάτες μου έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο στη νίκη της παράταξής μας. Για τη Χάλκη ειδικά δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί, και οι 13 δημοτικοί σύμβουλοι, θα συνεργαστούμε για το νησί και την ευημερία του. 

Τα καταφέρνετε πάντα όταν βάζετε ένα στόχο;
Γενικά στη ζωή μου, στοχεύω  στο στόχο και δουλεύω πολύ για να τον πετύχω. Αισθανόμουν την αποδοχή και θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνω όμορφα πράγματα για τη Χάλκη.

Στη Χάλκη γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;
Στη Χάλκη τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο. Τρία παιδιά ήμασταν στην οικογένεια, αγόρια, κι εγώ ο μεγαλύτερος. Ο πατέρας μου ψαράς. Είχε φύγει στα καράβια για να βοηθήσει την οικογένεια, κι όταν γύρισε πήρε καΐκι και έριχνε δίχτυα και παραγάδια. Από μικρός εγώ στο καΐκι, από τα 8-10 μου πήγαινα μαζί του να τον βοηθήσω.

Ήθελε να γίνετε κι εσείς ψαράς;
Μου έλεγε να σπουδάσω για να μη ζήσω τη ζωή τη δική του στη θάλασσα. Τελείωσα ΤΕΙ Τεχνολόγων Μηχανολόγων στη Χαλκίδα. Πήγα στο στρατό 23 μήνες ως έφεδρος δόκιμος αξιωματικός, και το 1999 κατέθεσα τα χαρτιά μου για την προκήρυξη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η μοριοδότησή μου ήταν η υψηλότερη στη Δωδεκάνησο και μπήκα στη Σχολή της Αστυνομίας ως Ειδικός Φρουρός.

Κι από αστυνομικός στα Εξάρχεια απ’  όπου ξεκινήσατε  γίνατε δήμαρχος Χάλκης!
Υπηρέτησα επτά χρόνια στα Εξάρχεια. Έπεσα αμέσως στα βαθιά. Από παιδί της ακριτικής Χάλκης έγινα άντρας, ωρίμασα και κατάλαβα ότι η επιβίωση στους δρόμους ήταν καθημερινός αγώνας για τους Αστυνομικούς. Θωράκισα τον εαυτό μου, για να αντεπεξέλθω στις συνθήκες. Μεγάλο σχολείο.

Είστε  10 χρόνια κοντά στον Δημήτρη Κρεμαστινό, βουλευτή Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρο της Βουλής!
Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σχολείο για εμένα. Τόσα χρόνια κοντά στον κατά την άποψή μου μεγαλύτερο επιστήμονα και πολιτικό της Δωδεκανήσου, διδάχτηκα πάρα πολλά όσον αφορά τη ζωή μου, τη διαχείριση κρίσεων και ανθρώπινων συμπεριφορών. Ο κ. Κρεμαστινός, με βοήθησε να δω τα πράγματα από τη δική του οπτική, του επιτυχημένου επιστήμονα και πολιτικού με το μεγάλο έργο, να αυτοπροσδιοριστώ ως άνθρωπος και να μάθω να βάζω στόχους.

Δεν την εγκαταλείψατε τη Χάλκη ποτέ!
Τη Χάλκη δεν την άφησα ποτέ.  Στις άδειες, στις αργίες. Έγινα προπονητής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου Χάλκης όπου πήραμε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φτιάξαμε γήπεδο μέσω της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου, πολύ υψηλών προδιαγραφών στο οποίο αθλείται η Σχολή του Ολυμπιακού, πάνω από 100 παιδιά από 6 έως 16 ετών, απ’ όλη τη Ρόδο. Ήμουν πάντα κοντά στον τόπο μου ό,τι κι αν έκανα, όπου κι αν βρισκόμουν.

Τώρα πώς θα ξεκινήσετε, στις μικρές κοινωνίες είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα!
Δεν έχω υποσχεθεί τίποτα σε κανέναν δημότη και ούτε καν στους άμεσους συνεργάτες μου. Θα τους κοιτάω στα μάτια όλους και θα πορευτώ με ανιδιοτέλεια, ισονομία και καθαρότητα. Δεν έχω πάθη, δεν έχω μίση, δεν έχω εμπλακεί σε συναλλαγές, ηθικά δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό στην αγαπημένη μου Χάλκη, κι έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι. Κι όπως είπα την ώρα που βγήκαν τ’ αποτελέσματα και χειροκροτούσαν οι φίλοι της παράταξής μας, «να με χειροκροτήσετε σε τέσσερα χρόνια, όχι τώρα»!

Ποιος είναι ο στόχος σας, τι θα επιδιώξετε να κάνετε;
Θέλω να δώσω σ’ αυτόν τον μαγικό τόπο τη δύναμη να γίνει ποιοτικότερος τουριστικός προορισμός. Αναβάθμιση υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα. Αν γίνουμε εμείς καλύτεροι θα προσελκύουμε και ποιοτικότερους τουρίστες. Και βέβαια πρωταρχικό  είναι η διαχείριση των σκουπιδιών και η ολοκλήρωση του βιολογικού. 

Θα εγκατασταθείτε μόνιμα στη Χάλκη;
Θα είμαι παντού. Θα βρίσκομαι στα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα και τη Ρόδο, θα βρίσκομαι στη Χάλκη, θα βρίσκομαι και στην Ευρώπη όταν χρειάζεται για τη Χάλκη!

Πηγή: rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis