Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:45 | 22/08/2020

Αναδημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού, όπως αυτό αναρτήθηκε ως άρθρο στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει «ντόμινο» προβλημάτων στην υπηρεσιακή μας καθημερινότητα. Κατά συνέπεια είναι εύλογο ότι τα προβλήματα αυτά έχουν στρέψει τα βλέμματα πάνω τους. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί ότι υπάρχει πληθώρα άλλων διαχρονικών προβλημάτων που αξίζει και με το παραπάνω να αναφέρονται και να μπαίνει πλώρη διεκδίκησης για την επίλυσή τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ένας συνάδελφος απέστειλε στην Πρωτοβουλία Αστυνομικών μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ένα κείμενο που περιγράφει μια σειρά «αιώνιων» προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην Υπηρεσία του. Η παράταξή μας, πιστή στη λογική διεύρυνσης του δικαιώματος στο λόγο για κάθε συνάδελφο, δημοσιεύει το κείμενο που ακολουθεί:

Ο Αστυνομικός για όλες τις δουλειές, γιατί απλά συμφέρει!

Είναι γνωστό και έχει αναδειχθεί πολλές φορές και με κάθε τρόπο ότι η Ελληνική Αστυνομία πέρα από την κύρια αποστολή της, η οποία είναι η διατήρηση της δημοσίας τάξης και η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καλείται συχνά να καλύψει την ανεπάρκεια και την αδυναμία πολλών άλλων δημοσίων υπηρεσιών και φορέων του κράτους επιφορτιζόμενη με πάρεργα κάθε φύσεως.

Είναι επίσης γνωστό ότι όλες αυτές οι επιπλέον υποχρεώσεις τις οποίες καλείται να φέρει εις πέρας καθημερινά το αστυνομικό προσωπικό και ειδικά οι υπηρετούντες σε αστυνομικά τμήματα, επιβαρύνει και καταπονεί υπερβολικά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών χωρίς μάλιστα αυτό να αναγνωρίζεται και να πιστώνεται στο αστυνομικό προσωπικό από την φυσική και πολιτική ηγεσία.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι αστυνομικοί πασχίζουν καθημερινά απέναντι σε κάθε λογής προβλήματα να φανούν αντάξιοι του ρολού τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει συνεχώς να δυσχεραίνει την προσπάθεια αυτή και να αδιαφορεί για το τι καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων.

Η μεταφορά ασθενών για ψυχιατρική εξέταση θα έπρεπε να γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ ή από το Ε.Κ.Α.Β.? Η επίδοση κάθε λογής εγγράφου έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο και τον σκοπό της αστυνομίας ή μήπως θα έπρεπε επιτέλους να αναλάβουν το έργο αυτό οι Δήμοι? Η διάθεση εκατοντάδων αστυνομικών σε γήπεδα κάθε αθλήματος και κάθε κατηγορίας εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία ή τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών όπως είναι οι αθλητικοί σύλλογοι? Ο έλεγχος πολεοδομικών θεμάτων θα έπρεπε να απασχολεί την αστυνομία ή την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολεοδομία? Πράξεις όπως η βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής δεν πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του κάθε Αξιωματικού υπηρεσίας, όταν ταυτόχρονα έχει να ασχοληθεί με προανακριτικές πράξεις, με την διαχείριση κρατουμένων, με την λειτουργία μιας ολόκληρης υπηρεσίας, με το να επιληφθεί σε κάθε πρόβλημα και κάθε καταγγελία των πολιτών οι οποίοι προσέρχονται καθημερινά σε ένα αστυνομικό τμήμα και τόσα πολλά ακόμα.

Αλήθεια όλα τα ανωτέρω καθώς και πολλά ακόμα προβλήματα τα οποία έχουν καταγγελθεί σε κάθε αρμόδιο, σε κάθε προϊστάμενο κάθε βαθμίδας, σε κάθε ηγεσία και παρόλα αυτά συνεχίζουν να αποτελούν βραχνά στην καθημερινότητα του αστυνομικού προσωπικού, ποσό δύσκολο είναι να λυθούν και ποσά χρονιά ακόμα θα πρέπει να περάσουν ώστε να απαλλαγούμε από τέτοιου είδους αγκυλώσεις? Συχνά πυκνά ακούμε εξαγγελίες, υποσχέσεις και ευχολόγια πλην όμως καμία ενέργεια δεν γίνεται στην πράξη. Γιατί άραγε?

Καλούμε την ηγεσία να δώσει άμεσα λύση σε όλα αυτά που καθημερινά απομακρύνουν την αστυνομία από το έργο της και επιτέλους κάθε αντικείμενο να ανατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Ο μονός λόγος που μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν όλα αυτά είναι η αδιαφορία και η απαξίωση προς τους αστυνομικούς εκ μέρους των αρμοδίων. Η θέση του αστυνομικού είναι διπλά στον πολίτη και όχι για να καλύπτει την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Ένας Αστυνομικός

protast.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφάλιση αυτοκινήτου με έκπτωση έως 40% για τους ένστολους - Μπες και σύγκρινε τιμές σε πάνω από 20 εταιρείες

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis