Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης για την παραβατικότητα στο Ασήμι

ΒΙΝΤΕΟ
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης για την παραβατικότητα στο Ασήμι

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας,  συζητήθηκε το θέμα της αστυνόμευσης το βραδυ της Δευτέρας,  μετά τα απανωτά κρούσματα παραβατικότητας που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο με αποκορύφωμα το συμβάν με τους πυροβολισμούς σε κεντρικό δρόμο και σε ώρα αιχμής στο Ασήμι.

Το δημοτικό συμβούλιο ήταν κατάμεστο από αγανακτισμένους κατοίκους του Ασημίου που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ασημίου, Γιάννη Φουντουλάκη για μαζική προσέλευση στην συνεδρίαση, προκειμένου να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στους ιθύνοντες ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και να ισχυροποιηθεί το αίτημα της επανίδρυσης του Αστυνομικού Τμήματος στο Ασήμι

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης αφού άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις που έγιναν δεσμεύτηκε πως ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το σχετικό αίτημα των φορέων και του Δ.Σ. Γόρτυνας για επανίδρυση Α.Τ. στο Ασήμι, τα μέτρα της αστυνομίας για το επόμενο διάστημα θα είναι δρακόντεια. Διαβεβαίωσε τους νομοταγείς πολίτες πως δεν έχουν σε τίποτα να φοβούνται όμως έδειξε αποφασισμένος να μπει ένα τέλος στην καλπάζουσα παραβατικότητα από τους “γνωστούς-άγνωστους” που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και έχουν προκαλέσει αίσθημα ανασφάλειας και φόβου, τρομοκρατώντας μια ολόκληρη περιοχή. Ήδη όπως τόνισε έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι σχεδόν καθημερινή στο Ασήμι και στη γύρω περιοχή.

Από την πλευρά του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υιοθετήσει στο μεγαλύτερο μέρος την πρόταση την οποία κατέθεσε προς ψήφιση ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σταύρος Ξυλούρης  με διαφοροποίηση ως προς τη μεταφορά της έδρας των ΤΑΕ από τους Αγίους Δέκα στο Ασήμι αποφασίζοντας να παραμείνουν στους Αγίους Δέκα.

Τα προτεινόμενα μέτρα είναι τα εξής:

  • Την σύσταση μιας νέας Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (Ομάδα ΔΙΑΣ) η οποία θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα την πρόληψη, τον έλεγχο, την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών και θα επανδρώνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και κυρίως από άνδρες της μονάδας των Ειδικών Φρουρών. Η νέα αυτή Ομάδας ΔΙΑΣ θα περιπολεί αποκλειστικά στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γόρτυνας.
  • Την σύσταση Τμήματος Τροχαίας με έδρα την Αγία Βαρβάρα και με ευθύνη την παρακολούθηση της νέας Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Καστελλίου, των συνδετήριων αξόνων, καθώς και ολόκληρου του νότιου οδικού δικτύου και του παραλιακού μετώπου που ειδικά τους θερινούς μήνες δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών κυρίως ξένων με αυξημένη επικινδυνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Προς την κατεύθυνση σύστασης Τμήματος Τροχαίας στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου συνηγορούν τα πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που δυστυχώς σημειώνονται, αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Άγιοι Δέκα, έδρα του Δήμου Γόρτυνας-το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί μετά και την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο, αλλά και το Ασήμι και η Αγία Βαρβάρα.
  • Την επανίδρυση του του Α.Τ. Ασημίου.
  • Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την προώθηση των ανωτέρω παρεμβάσεων.

apopsilive.gr