Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:05 | 07/03/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης γίνεται συνεχώς δέκτης σφοδρών διαμαρτυριών Συναδέλφων, για καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 και μεγάλο αριθμό οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής, που απορρέουν από τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, τη φύλαξη «ευπαθών» στόχων, των τακτικών και έκτακτων μέτρων καθώς και διάφορων πάρεργων και προβλημάτων.
Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που σημαίνει εργασιακό πισωγύρισμα σε πρωθύστερες δεκαετίες, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Στα πλαίσια αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο με τον Νομικό Σύμβουλό του, ξεκινώντας έναν κύκλο επισκέψεων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης, βρέθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και ενημερώθηκε σχετικά από τους Διοικητές και το Προσωπικό για την κατάσταση των Υπηρεσιών.
Στη συζήτηση η οποία έγινε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΛΥΤΡΑ Ιωάννη, τέθηκαν ζητήματα του Αστυνομικού Προσωπικού και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων ο οποίος πηγάζει από τη φύλαξη στόχων (Εισαγγελικών Λειτουργών, εφημερίδων, δημοσιογράφων κ.α ), την έλλειψη Αστυνομικού Προσωπικού καθώς και των τακτικών και έκτακτων Μέτρων Τάξης. Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Υπηρεσίας, μας διαβεβαίωσε πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτά τα φαινόμενα να εκλείψουν και επισήμανε ότι ο ιδιότυπος αυτός εργασιακός μεσαίωνας θα πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί δραστικά και αυτό πρέπει να διαβιβαστεί αρμοδίως και σε επίπεδο Διεύθυνσης και Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, εάν και εφόσον χρειάζεται.
Ένα αντίθετο κλίμα επικρατεί στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου παρ’ όλες τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, την φύλαξη στόχων και τα πολλά τακτικά και έκτακτα Μέτρα Ασφαλείας η χρηστή διοίκηση από τον Αστυνόμο Α’ ΤΖΕΛΕΠΗ Φώτιο εκμηδενίζει τα προβλήματα της Υπηρεσίας και την κατατάσσει σε μία πρότυπη Αστυνομική Υπηρεσία, ειδικότερα σε επίπεδο Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Επισημαίνουμε ότι ο Αστυνομικός είναι σκληρά εργαζόμενος, έχει οικογένεια, κοινωνικό κύκλο και ανάλογες προγραμματισμένες ανθρώπινες υποχρεώσεις. Κάθε παρανομία ή παρατυπία που αφορά το ωράριο θα τύχει από τούδε και στο εξής και της ανάλογης μεταχείρισης. Καμία δικαιολογία πλέον δεν χωράει και καμία ολιγωρία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis