Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 12/09/2019

Ενώ τα δεδομένα του Π.Δ. 45/2008 είναι ευρέως διαδεδομένα, τόσο στην πολιτική όσο και τη φυσική ηγεσία και αφορούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., το άρθρο 11 παράγραφος 4 που αναφέρει ότι τα υπηρεσιακά οχήματα υποβάλλονται ανά διετία σε τεχνικό έλεγχο, παραμένει ακόμα ανεφάρμοστο!!! Από το 2008 έως σήμερα, άπειρα περιπολικά «σαπάκια» εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αλλά και την αξιοπρέπεια του αστυνομικού καθώς η ιδιότητα του «αξιόμαχου» και του «νομοτηρητή» πέρασαν σε δεύτερη μοίρα…

Εδώ και λίγο καιρό, ο νέος Ποινικός Κώδικας και συγκεκριμένα το άρθρο 290 Α αναφέρει ότι « όποιος οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές τιμωρείται με φυλάκιση, αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα.» Αυτό σημαίνει, ότι ο αστυνομικός, το περιπολικό του οποίου δεν έχει υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο, εφ’ όσον εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών διαπράττει αυτομάτως πλημμέλημα !!! Με άλλα λόγια, αν εφαρμοστεί το άρθρο 290 Α Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ.4 του Π.Δ. 45/2008, ο αστυνομικός που επιλαμβάνεται σε τροχαίο ατύχημα με εμπλεκόμενο περιπολικό θα πρέπει βάσει των παραπάνω να εφαρμόσει στον οδηγό αστυνομικό την αυτόφωρη διαδικασία!!!
Επειδή η πολιτεία εκθέτει ανεπανόρθωτα και καθημερινά μ’ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τη σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού αλλά αναιρεί αυτόματα και τη νομοτηρητική του ιδιότητα , παραβιάζοντας εν αγνοία του την κείμενη νομοθεσία, πλην όμως εν πλήρη γνώσει της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. συμπεραίνεται ότι το Π.Δ. 45/2008 πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ καθώς έως σήμερα αποτελεί μόνο εξεταστέα ύλη προαγωγικών εξετάσεων στην ΕΛ.ΑΣ.!!!

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Μέλος Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης

ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis