Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 08/01/2018

Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αστυνομικός από το Χάβαρι Παναγιώτης Ρούνης, ο οποίος ήταν ο τυχερός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό κατά τον καθαγιασμό των υδάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου για… έβδομη φορά!

Για τον Παναγιώτη Ρούνη, που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ της Αμαλιάδας, ήταν η έκτη συνεχόμενη φορά που έπιασε τον Σταυρό και η έβδομη στο σύνολο και ο ίδιος το μόνο που ευχήθηκε και φέτος ήταν υγεία για όλο τον κόσμο.

 

 

Ο Παναγιώτης Ρούνης δέχεται τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Ήλιδας

 

 

Ο εορτασμός των Θεοφανείων για τον δήμο Ήλιδας τιμήθηκε και φέτος με λαμπρότητα και στο επίκεντρο βρέθηκε όπως κάθε χρόνο το Παλούκι. Αρχικά τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Παλούκι Αμαλιάδας (Σωτηρούλα). Και ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου.

 

 

Τον Αγιασμό των υδάτων τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος

 

 

Πλήθος κόσμου

Με δεδομένο ότι ο καιρός ήταν σύμμαχος πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Παλούκι για να παρακολουθήσει από κοντά τον Καθαγιασμό των υδάτων.  Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος ήταν αυτός που τέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων, πλαισιωμένος από ιερείς του δήμου. Όταν έριξε τον Σταυρό στα νερά του αλιευτικού καταφυγίου, έντεκα ήταν συνολικά οι τολμηροί που βούτηξαν στο παγωμένο νερό. Και φέτος όμως πιο γρήγορος αποδείχθηκε ο Παναγιώτης Ρούνης, ο οποίος όταν έπιασε τον Σταυρό αφού προσκύνησε τον έδωσε να προσκυνήσουν και οι υπόλοιποι που βούτηξαν μαζί του.

 

 

Πλήθος κόσμου στο Παλούκι, ενώ έντεκα ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά

Όλοι πλησίασαν αλλά τελικά τον Σταυρό έπιασε και φέτος ο Παναγιώτης Ρούνης

 

 

Στην συνέχεια ανέβηκε στην εξέδρα όπου και έλαβε τα συγχαρητήρια του Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Πετράκου και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος φέτος αντί για χρυσό σταυρό του δώρισε εκ μέρους του δήμου μία πλακέτα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης.

patrisnews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis