Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 13/01/2017

«Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, είναι όλα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και βάσει αυτών οργανώνουμε τη στρατηγική μας».

Αυτο δήλωσε στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, υπογραμμίζοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσουν την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ωστόσο, ο κ. Βίτσας σημείωσε με νόημα ότι όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στο καλό κλίμα.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε ότι έγινε ένα καλό βήμα. «Δεν συμμερίστηκα την άποψη ότι με την πρώτη συνάντηση θα λυθούν όλα» τόνισε και επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι διεθνές και ευρωπαϊκό εστιάζοντας στις εγγυήσεις και στα κατοχικά στρατεύματα.

«Η Γερμανία δεν θα ήταν όπως τη γνωρίζουμε σήμερα εάν δεν είχε γίνει η συμφωνία του '90 και δεν είχαν απομακρυνθεί όλα τα στρατεύματα που υπήρχαν στη δυτική Γερμανία» σημείωσε ο κ. Βίτσας. 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σόιμπλε, είπε ότι διάβασε όλη τη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, για να σχολιάσει ότι ενώ διεξάγεται μια συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν.

Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, η Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο έχει κάνει όλα όσα έχει συμφωνήσει και απομένει και από την άλλη πλευρά να πράξει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι το Βερολίνο δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να μην ενταχθεί η Ελλάδα σε αυτό το πρόγραμμα. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis