Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 16/07/2018

Από το facebook της Ένωσης Αθηνών

Η Ένωση Αθηνών εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους συναδέλφους της 103-4 ομάδας ΔΙΑΣ που συνέδραμαν αποφασιστικά, τον Αντιπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Υ/Α’ Μπογδανίδη Αχιλλέα που υπηρετεί στο ΤΑ Άγιου Δημήτριου, καθώς και στον συνάδελφο - μέλος της Ένωσής μας που παρείχε καθοριστικές πληροφορίες, για τον ταχύτατο εντοπισμό και σύλληψη του Γεωργιανού κρατουμένου που απέδρασε χθες το μεσημέρι από τα δικαστήρια της Ευελπιδων, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους μας εντός ή εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, ξεχύθηκαν με απαράμιλλο ζήλο και συναδελφικότητα στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Η Ένωση Αθηνών, δια ενός εκ των νομικών της συμβούλων κ. ΛΙΒΑΝΙΔΗ Βλάσση και του προαναφερόμενου εκλεγμένου αντιπροσώπου της που συμμετείχε στην εν λόγω μεταγωγή, στάθηκε δίπλα στους εμπλεκομένους συναδέλφους της Ασφάλειας κατά την ποινική διαδικασία στο Α.Τ. Κυψέλης και παραμένει σε επικοινωνία μαζί τους μέχρι την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά γίναμε μάντεις κακών, καθώς πρόσφατα καταγγείλαμε την προχειρότητα με την όποια η Υπηρεσία αντιμετωπίζει καθημερινά το ζήτημα της μαζικής ταυτόχρονης μεταγωγής δεκάδων κρατούμενων των Τμημάτων Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είτε με το περίφημο πλέον «βανάκι», είτε με συμβατικά οχήματα που περιφέρονται από Τμήμα σε Τμήμα για παραλαβή κρατούμενων, καθώς η έλλειψη προσωπικού και υπηρεσιακών οχημάτων, έχει ως συνέπεια οι συνοδοί αστυνομικοί όταν φθάνουν στην Ευελπιδων να "σπάνε" σε διαφορές αίθουσες και κτίρια των δικαστηρίων και οι κρατούμενοι να φρουρούνται από ελάχιστους συνοδούς, κατά παρέκκλιση του Π.Δ. 141/1991.

Τέτοια μαζική μεταγωγή κρατούμενων της Υ.Α.Α. έλαβε χώρα και χθες, από την όποια απέδρασε ο Γεωργιανός, όταν κατά την στιγμή της χειροπεδήσής του από συνάδελφό μας, τον απώθησε βίαια, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος και στη συνέχεια να πηδήξει από ανοικτό παράθυρο και να εξαφανιστεί. Ο Γολγοθάς των συναδέλφων που απασχολούνται καθημερινά στις μεταγωγές της Υ.Α.Α. "βαρώντας" 12ωρα χωρίς να υπάρχει καμιά μέριμνα για την αντικατάστασή τους ή για την απαλλαγή τους από υπηρεσία την επομένη ημέρα και με τον κίνδυνο να βρεθούν ανά πάσα στιγμή κατηγορούμενοι, διότι η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει να παράσχει στην Αστυνομία το αναγκαίο έμψυχο δυναμικό και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση μιας τόσο σοβαρής υπηρεσιακής ενέργειας όπως είναι η μεταγωγή του κρατουμένου, θα σταματήσει μόνο όταν οι υπεύθυνοι για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση πάψουν να είναι στο απυρόβλητο και λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Η Ένωσή μας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα φροντίσει σύντομα για αυτό.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis