Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 06/04/2018

Για 36η ημέρα συνεχίζεται ο Γολγοθάς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Οι δύο οικογένειές τους, επισκέφθηκαν σήμερα, Μ. Παρασκευή, για πέμπτη φορά τα παιδιά τους σε ελεύθερο χώρο, χωρίς το προστατευτικό τζάμι. Οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη έφτασαν στις φυλακές περίπου στις 13.00.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν και στο ελληνικό προξενείο, όπου ενημερώθηκαν  για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης και δύο ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι Έλληνες συνήγοροι των στρατιωτικών.

Έως τώρα δεν έχει οριστεί δικάσιμος, ούτε έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Ο ΠτΔ επικοινώνησε με τον πατέρα του Μητρετώδη: Η στάση τους δείχνει την υπεροχή της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη που κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο κ. Παυλόπουλος τού ζήτησε να μεταφέρει στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τον πατέρα του στρατιωτικού, ότι η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Επικοινωνία Κουβέλη με τους γονείς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Κικίλιας: Φυλακισμένοι για 36η ημέρα... Κουράγιο και δύναμη

Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ευχήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter.

«Μεγάλη Παρασκευή και οι δύο στρατιωτικοί μας φυλακισμένοι των Τούρκων στην Αδριανούπολη για 36η μέρα. Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους» τονίζει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis