Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:33 | 01/03/2015

Εμπλοκή στις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο είχε ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο δήμιος «τζιχάντι Τζον» του Ισλάμικού Κράτους, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Observer.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση η βρετανική εφημερίδα, ο Εμουάζι φέρεται πως συμμετείχε στη δεύτερη σειρά εκρήξεων στο μετρό του Λονδίνου, στις 21 Ιουλίου του 2005, κατά τις οποίες όμως δεν υπήρξαν νεκροί.

Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει συγκεκριμένα ότι ο δήμιος Τζον ανήκε από τότε σε τρομοκρατική οργάνωση, ηγετικό στέλεχος της οποίας είχε την ημέρα των επιθέσεων τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χουσεΐν Οσμάν, ο οποίος στη συνέχεια καταδικάστηκε σε ισόβια κατηγορούμενος για βομβιστική επίθεση στον σταθμό Σέφερντ Μπους.

Οι βρετανικές υπηρεσίες Ασφαλείας γνώριζαν επίσης ότι συνεργάτες της 12μελούς τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε σπείρει το 2005 τον πανικό στο Δυτικό Λονδίνο συμμετείχε μαζί με τους τέσσερις δράστες της επίθεσης της 21ης Ιουλίου σε εκπαίδευση σε στρατόπεδο στην Κάμπρια, στη Βορειοδυτική Αγγλία, έναν χρόνο πριν από τις επιθέσεις. 

Οι αποκαλύψεις εγείρουν σημαντικά ερωτηματικά σχετικά με το πώς ο Εμουάζι κατάφερε να διαφύγει του ελέγχου των υπηρεσιών ασφαλείας και να φύγει από τη χώρα το 2013 με πλαστά έγγραφα για να ενταχθεί έναν χρόνο μετά στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνει ο νούμερο ένα καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο.

ΠΗΓΗ:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis