Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 28/07/2016

Συγκλονίζουν τα μηνύματα που έστελνε ο 19χρονος δήμιος του Γάλλου ιερέα Ζακ Αμέλ, λίγες ημέρες πριν την εισβολή στην εκκλησία στο Ρουέν της Νορμανδίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’Express ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς είχε στείλει ηχητικά μηνύματα μέσω της εφαρμογής Telegram, που προτιμούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω των οποίων καλούσε τους ακολούθους του να πραγματοποιήσουν σφαγή σε εκκλησία.

«Πάρε ένα μαχαίρι, πήγαινε σε μία εκκλησία και κάνε μακελειό, κόψε δύο, τρία κεφάλια και τέλος», έλεγε ο 19χρονος στις 19 Ιουλίου, μία εβδομάδα πριν τη φονική επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας. 

Ο Κερμίς, ο οποίος χρησιμοποιούσε ως εικόνα στο προφίλ του την φωτογραφία του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί, καλούσε τους φίλους του να τον μιμηθούν και επισήμανε την ευκολία με την οποία μπορούσαν να προμηθευτούν όπλα για τρομοκρατικά «χτυπήματα».

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, την ημέρα της σφαγής ο Κερμίς είχε γράψει ένα ακόμα μήνυμα καλώντας τους φίλους του να «αναπαράγουν αυτό που θα ακολουθήσει», προϊδεάζοντάς τους για την επίθεση.

Λίγα λεπτά πριν εισβάλει με τον επίσης 19χρονο Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν συνδέθηκε και πάλι στην εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να γράψει τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis