Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 16/03/2017

Χιλιάδες απλήρωτες κλήσεις της τελευταίας δεκαετίας έχει στις αποθήκες του ο Δήμος Αθηναίων με τα χρέη να φτάνουν ως και τα 300 εκατομμύρια με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει οι κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ωστόσο, το χάος που επικρατείς στο χώρο που φυλάσσονται οι κλήσεις σε συνδυασμό με τα λάθη των δημοτικών αστυνομικών που «έκοψαν» τις κλήσεις οδηγούν σε επιστροφές χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, πολλές κλήσεις δεν είναι δυνατό να εντοπιστούν και άρα να επιβεβαιωθεί από την μεριά του δήμου ότι υπήρξε παράβαση, ενώ τα λάθη που υπάρχουν σε όσες εντοπίζονται τις ακυρώνουν στην πράξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας πολίτης που έλαβε συνολικά 155 κλήσεις για τα τρία αυτοκίνητά του, αλλά ο Δήμος δεν μπόρεσε να βρει περισσότερες από 15 και έτσι τα χρήματα που αναγκάστηκε να πληρώσει ήταν τελικά πολύ λιγότερα από εκείνα που εμφανίζονταν.

Εκτός αυτού, οι αρχές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ποσά, καθώς το χρώμα που αναγραφόταν στην κλήση δεν ταίριαζε με αυτό που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα η κλήση να ακυρωθεί.

Όπως αποδεικνύεται οι πολίτες που λόγω κλήσης του Δήμου βλέπουν να κατάσχονται ποσά από τους λογαριασμούς του είναι καλό να ζητούν άμεσα τα παραστατικά που να βεβαιώνουν την παράβαση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis