Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:55 | 19/03/2015
Η μοναδική γυναίκα δημοτική αστυνομικός, είχε πετύχει στο διαγωνισμό αλλά δεν πρόλαβε να διοριστεί αφού μεσολάβησαν οι περιορισμοί που έφεραν τα μνημόνια Με την απόφαση διορισμού της τέθηκε αυτόματα σε διαθεσιμότητα, όμως σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοτικούς αστυνομικούς δεν υπηρετεί σήμερα στην Ελληνική αστυνομία, ούτε και στις φυλακές. Το μέλλον της μένει να ξεκαθαρίσει με το νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου
 
Ρεπορτάζ Όλγα Τσιούλφα
 
Στο διορισμό δημοτικής αστυνομικού προχώρησε με απόφαση του δημάρχου, η οποία δημοσιεύεται στη Διαύγεια (με ημερομηνία δημοσίευσης 17-03-2015), ο δήμος Κομοτηνής. Η απόφαση με θέμα: «Διορισμός επιτυχούσας υποψηφίας σε θέση ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας στο Δήμο Κομοτηνής και θέση σε διαθεσιμότητα, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 70 του Ν. 4257/2014», έρχεται σε μία περίοδο που όλοι περιμένουν την επαναφορά των υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και την επαναπρόσληψη όσων έχασαν τις θέσεις εργασίες τους.
 
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
Η απόφαση του δημάρχου αναφέρει: «Διορίζουμε από 14 Απριλίου 2014, ημέρα δημοσίευσης του Ν. 4257/2014, τη Χονδροματίδου Νικολέττα του Σάββα σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση της κατηγορίας ΠΕ, κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας με βαθμό ΣΤ΄. Β) Διαπιστώνουμε ότι η Χονδροματίδου Νικολέττα του Σάββα κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας τίθεται σε διαθεσιμότητα από 14 Απριλίου 2014 και για οκτώ (8) μήνες».
 
 
ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
 
Με το άρθρο 81, παρ. 1 του Ν.4172/2013 προβλέφθηκε, ως γνωστόν, η κατάργηση, από το Σεπτέμβριο 2013, του συνόλου των οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, με την ίδια διάταξη τέθηκαν, από την ίδια ημερομηνία, κατά την ορθότερη άποψη, σε διαθεσιμότητα οι υπηρετούντες στη δημοτική αστυνομία υπάλληλοι. Τη δημοτική αστυνομία Κομοτηνής στελέχωναν από το 2009 οπότε και ανέλαβαν καθήκοντα οι Θωμάς Αϊβάζης, Βασίλειος Γεωργαντάς, Χρήστος Γκαλάκης, Ιωάννης Γκουρτσιλίδης, Νίκος Μπάτζιος, Νίκος Μπογαδάκης, Στέργιος Σερμπέζης και Αθανάσιος Χιδίρογλου. Οι παραπάνω προσλήφθηκαν στη δημοτική αστυνομία ύστερα από πανελλαδικό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Υπηρέτησαν έως το 2013, οπότε καταργήθηκε ο θεσμός. Από την διαθεσιμότητα εξαιρέθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σήμερα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Κομοτηνής ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Όσον αφορά στους υπόλοιπους επτά, ο ένας εξ αυτών βρέθηκε να κατέχει πλαστό πτυχίο ξένης γλώσσας και απολύθηκε, ενώ οι άλλοι έξι, υπηρετούν σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στη φρουρά των φυλακών Κομοτηνής.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κομοτηνής είχε προκηρύξει 10 θέσεις δημοτικών αστυνομικών από τις οποίες καλύφθηκαν οι 8 και με το διορισμό και της γυναίκας δημοτικού αστυνομικού το 2014 πλέον 9. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 30 υποψήφιοι οι οποίοι ναι μεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα, αλλά απέτυχαν στα αγωνίσματα. Όσον αφορά στη μοναδική γυναίκα δημοτική αστυνομικό, είχε πετύχει στο διαγωνισμό αλλά δεν πρόλαβε να διοριστεί αφού μεσολάβησαν οι περιορισμοί που έφεραν τα μνημόνια. Με την απόφαση διορισμού της τέθηκε αυτόματα σε διαθεσιμότητα, όμως σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοτικούς αστυνομικούς δεν υπηρετεί σήμερα στην Ελληνική αστυνομία, ούτε και στις φυλακές. Το μέλλον της μένει να ξεκαθαρίσει με το νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου. Όπως έχει γίνει γνωστό, με έξι βήματα και σε 45 ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προβλέπεται ότι: επανέρχονται στο Δημόσιο περίπου 3.900 εργαζόμενοι (κατ' εκτίμηση) που είναι μόνιμοι υπάλληλοι ή έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου:
 
α) των οποίων έχει λυθεί η υπαλληλική σχέση κατόπιν λήξης της διαθεσιμότητας, ή οι οποίοι μετά την έκδοση οριστικών πινάκων δεν ανέλαβαν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν μετά την ανάληψη αυτής και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, β) οι οποίοι τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας βάσει του ν.4172/2013 και του ν.4250/2014, ακόμη και εάν έχει παρέλθει ο χρόνος της διαθεσιμότητας χωρίς να έχει λυθεί η υπαλληλική τους σχέση, γ) οι οποίοι τελούν σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ.67 παρ.4 του ν.4316/2014, δ) οι οποίοι, αφού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν κατάργησης της θέσης τους, υπηρετούν βάσει δικαστικής απόφασης με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, ε) οι οποίοι ανήκαν οργανικά σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., τα οποία καταργήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4250/2014 και στ) οι οποίοι τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία δυνάμει των διατάξεων των παρ.6 και 7 του άρθρου 34 του ν.4024/2011.
 
xronos.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis