Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 17/05/2018

Όλα δείχνουν ότι προχωρά το θέμα της παραχώρησης στον Δήμο του οικοπέδου δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Ο χώρος ως γνωστόν ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ. και ο Δήμος τον θέλει για να προχωρήσει στην δημιουργία ενός πάρκου που θα αναδεικνύει το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε αντάλλαγμα, όπως ήδη έχει υποσχεθεί, ο Δήμος θα παραχωρήσει ένα οικόπεδο έξι στρεμμάτων, στο τέλος της Μίνι Περιμετρικής (στο πάνω μέρος της Αγίας Σοφίας), όπου εκεί η Αστυνομία, σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας.

Οι συνδικαλιστές της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συμφώνησαν με την ανταλλαγή αυτή που πρότεινε ο Δήμος, θεωρώντας ότι ο χώρος που παραχωρείται στην Αστυνομία είναι ιδανικός για την κατασκευή του νέου Μεγάρου.

[custom:google-ads]

Το Αστυνομικό Μέγαρο είναι αναγκαίο να φύγει από το σημείο που βρίσκεται, στην Ερμού, στο κέντρο της Πάτρας και αυτό είναι κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει άπαντες.

Πλέον για να προχωρήσει το ζήτημα της παραχώρησης και της ανταλλαγής είναι αναγκαίο να συμφωνήσει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι να συμφωνήσουν και αυτοί αφού το οικόπεδο που τους παραχωρεί ο Δήμος συγκεντρώνει όλες τις προοπτικές που χρειάζονται για την ανέγερση ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου.

Όσο για το πάρκο που θέλει να φτιάξει ο Δήμος, σε έναν χώρο που μέχρι τώρα χρησίμευε σαν πάρκινγκ για τα εγκατελειμμένα αυτοκίνητα της Αστυνομίας;

Ο Δήμος θα φτιάξει έναν χώρο που δεν θα αναδεικνύει απλά και μόνο το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του μουσείου και του Μυκηναϊκού Πάρκου στην Βούντενη. Μιλάμε για μια περιοχή που μπορεί να φέρει στην Πάτρα αρκετούς τουρίστες και επισκέπτες.

Πηγή: patrasevents.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis