Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:43 | 29/03/2016

Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης των Αρχών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση των επιθέσεων από τους εξτρεμιστές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες έχουν προσφύγει για την αναζήτηση τεχνογνωσίας σε επιστημονικό και επιχειρησιακό επίπεδο σε ελληνικά κέντρα παρακολούθησης των δράσεων της διεθνούς τρομοκρατίας.

Κατόπιν δε σχετικών παρεμβάσεων και εισηγήσεων του Ελληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα παρέστη σε κλειστές συσκέψεις στις Βρυξέλλες για τη διαχείριση των έκτακτων γεγονότων που προέκυψαν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, στον αγώνα κατά της πάταξης του φαινομένου αναμένεται να εμπλακούν με την παροχή επιχειρησιακής και επιστημονικής τεχνογνωσίας τόσο το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) όσο και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ).

Το ΚΕΜΕΑ, που στην παρούσα φάση έχει ως ηγήτορες τον καθηγητή Μ. Σινιτζέλη και τον προερχόμενο από την ΕΛ.ΑΣ. αξιωματικό Β. Γρίζη, συστάθηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης των γνώσεων και των εμπειριών που απέκτησαν οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με σκοπό να αποτελέσει δεξαμενή σκέψης για τους φορείς ασφάλειας. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με έδρα την Αθήνα, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

 

 

 

http://www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis