Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 02/11/2017

Ο Διεθνής Λιμένας Πατρών πολιορκείται!!
Ο Λαϊκισμός συμβαδίζει με τον εμπαιγμό;

Σε αυτό το θεώρημα θα πρέπει, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς, να απαντήσουν στις αγωνίες των κατοίκων της πόλης.

Το νέο διεθνές και καλαίσθητο λιμάνι ζει και αυτό σκηνές απείρου κάλλους, σε συνέχεια του παρελθόντος, δυστυχώς αναβιώνοντας και πάλι όλοι στο θέατρο του παράλογου αυτού της δύσκολης έως και σε πολλές των περιπτώσεων ανεφάρμοστης  διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, εντός των πλαισίων που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες.

Και ενώ η Δημοτική Αρχή παρέχει ακριβώς έναντι του λιμένα, σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στέγη, διατροφή και συνθήκες υγιεινής, στο μέτρο του εφικτού για αυτούς τους ανθρώπους,  ουδείς παράλληλα γνωρίζει εάν αυτοί νομίμως ευρίσκονται στην πόλη, εάν έχουν αιτηθεί ασύλου, εάν φέρουν ταξιδιωτικά έγγραφα και βεβαίως εάν θα πρέπει να φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο σημείο ή σε άλλα ανά την επικράτεια.

Οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται είναι πολλαπλοί, κίνδυνοι οι οποίοι δεν αντιμετωπίζονται με ομοιώματα Αστυνομικών, διότι αυτές τις εντολές έχουν οι συνάδελφοι μας δηλ. απλή παρουσία στο σημείο μηδέν και μία υποβόσκουσα κατάσταση η οποία πολύ εύκολα μπορεί να  μετεξελιχθεί σε κοινωνικό αυτοματισμό.

Το ανωτέρω ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, όπου κατατέθηκαν προτάσεις αντιμετώπισης του ζητήματος, οι οποίες για λόγους αρχής και συνδικαλιστικής δεοντολογίας δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν στην παρούσα  χρονική στιγμή.

Οι αποφάσεις της Ένωσης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι ομόφωνες, αναμένουμε τις εξελίξεις και όπως αυτές θα δρομολογηθούν από το συνδικαλιστικό μας όργανο, με την προσδοκία οι τίτλοι της σημερινής ανακοίνωσης του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας να αποτελέσουν παρελθόν και μια υπερβολική διατύπωση.

Πάτρα 2 Νοεμβρίου  2017


Η Εκτελεστική Γραμματεία Ε.Κ.Α. Αχαΐας
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis