Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:34 | 12/04/2015

Ο δρόμος για τον νέο ρωσικό αγωγό που θα περνά και από την Ελλάδα έχει ανοίξει. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή του στο  πρακτορείο Sputnik ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως είπε “πολύ σύντομα θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας”, το οποίο “θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό γεγονός, ένα μεγάλο γεγονός για τις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και για την περιοχή μας και για την Ευρώπη».

Όπως εξήγησε ο αγωγός θα κατασκευαστεί και θα χρηματοδοτηθεί “από ιδιωτικές εταιρίες, ρωσικές, ελληνικές , το ελληνικό δημόσιο και ευρωπαϊκές εταιρίες, κατά πάσα πιθανότητα».

Ποια θα είναι τα οφέλη;


“Η Ελλάδα θα αποκομίσει εξαιρετικό κέρδος, έχοντας φτηνή ενέργεια και σημαντικό οικονομικό, δημοσιονομικό όφελος», λέει ο κ.Λαφαζάνης ο οποίος επανέλαβε ότι«το αμέσως επόμενο διάστημα είναι δυνατόν να υπάρξουν και σημαντικές χρηματικές προκαταβολές στη χώρα μας από τη λειτουργεία του αγωγού μετά το 2019”.

Απαράδεκτες οι κυρώσεις

Ο κ.Λαφαζάνης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και υποστήριξε ότι “οι κυρώσεις αυτές πρέπει να σταματήσουν. Η Ελλάδα θέλει να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση».
Ρωσία και ΕΕ πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να καθιερώσουν το διάλογο και η Ουκρανία να γίνει γέφυρα συνεργασίας, όχι εστία της έντασης, και μια χώρα που θα ορθώνει απομονωτικά τείχη απέναντι στη Ρωσία.
«Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη ούτε την αμερικανική κηδεμονία, ούτε τη γερμανική ηγεμονική επικυριαρχία. Η Ευρώπη πρέπει να αποτελείται από ισότιμες χώρες που θα έχουν ισότιμη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία για το καλό όλων των λαών, για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και για το ευρωπαϊκό μέλλον», τονίζει ο υπουργός και επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis