Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:27 | 22/11/2018

Την ενοχή του κατηγορούμενου αστυνομικού οδηγού του περιπολικού, ο οποίος προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 18χρονου μοτοσικλετιστή τον Ιούλιο του 2013, πρότεινε ο Εισαγγελέας.

Στην διάρκεια της χθεσινής δίκης,  απολογήθηκε ο αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται ότι ευθύνεται για το δυστύχημα.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδα των Συντακτών, η  δίκη είχε ξεκινήσει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και τότε αποφασίστηκε ο διαχωρισμός της δικογραφίας.

Η εκδίκαση αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου, για τον οποίο κατηγορούνται δύο αστυνομικοί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Εκδικάστηκε αποζημίωση στον Τάσο Θεοφίλου - Θα πάρει χρήματα για άδικη φυλάκιση


Το δεύτερο σκέλος αφορά άλλους δύο αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος και κατηγορούνται για ψευδομαρτυρία, απόπειρα συγκάλυψης και παράβαση καθήκοντος.

Η συγκεκριμένη εκδίκαση έχει οριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το συμβάν είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013 κοντά στην περιοχή Νικηθιανό Λασιθίου, όταν οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε υπηρεσία με το περιπολικό.

Στην προσπάθεια τους να αποφύγουν έναν ηλικιωμένο που κινείτο στο δρόμο, ο οδηγός του περιπολικού έκανε ελιγμό, με αποτέλεσμα να κλείσει το δρόμο στον 18χρονο, που περνούσε εκείνη την ώρα με τη μηχανή του από το σημείο.

Εξαιτίας της σύγκρουσης των δύο οχημάτων, ο άτυχος νεαρός εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα μακριά, έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα.

[custom:google-ads]

Από την πρώτη στιγμή οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν στο περιπολικό, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι έφτασαν στην περιοχή και αντίκρισαν ήδη τραυματισμένο τον 18χρονο.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών ,  ert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis