Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:58 | 20/11/2016

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Πρόεδρος Ερντογάν  επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο Πακιστάν και Ουζμπεκιστάν , συνομίλησε στο αεροπλάνο με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν.

Ο κ.Ερντογάν αναφέρθηκε σε πολλά. Συνοπτικά, είπε μεταξύ άλλων:

-“Κατά τη γνώμη μου το BREXIT  αποτελεί έναν πολύ ωραίο σταθμό. Μπορεί να συμβεί το ίδιο και με άλλες χώρες της Ε.Ε. Ακούγονται τέτοιες φωνές στη Γαλλία, στην Ιταλία. Η Τουρκία πρέπει να αισθάνεται άνετα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επιμένει πάση θυσία για ένταξη. Γιατί να μην ενταχθεί στους πέντε της Σαγκάη; Έθιξα το θέμα αυτό τόσο στον Πρόεδρο Πούτιν, όσο και στον Ναζαρμπάγιεφ. Η Ε.Ε μας εμπαίζει εδώ και 53 χρόνια. Είναι δυνατόν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση; Μας υποσχέθηκαν να μας δώσουν 3δις ευρώ για τους πρόσφυγες τον Ιούνιο και άλλα τόσα τέλος του έτους. Ακόμα δεν μας έδωσαν τίποτα. Θα δούμε τι θα κάνουν και μετά θα αποφασίσουμε ποια βήματα θα ακολουθήσουμε”.

-“Ελπίζω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αμερικανικής ηγεσίας. Η νέα διακυβέρνηση σκέπτεται ακριβώς όπως εμείς στο θέμα των επιτοκίων. Ίσως τεθεί θέμα μετάβασης μας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Ενδέχεται να συμμετάσχω στη Σύνοδο των Μουσουλμάνων της Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο. Μπορεί να συναντηθώ και με τον κ. Τράμπ”.

-“Μας κατηγορούν γιατί απομακρύναμε από τις υπηρεσίες μας περίπου 100.000 εργαζομένους. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί. Όποιος εγκληματεί πρέπει να πληρώνει και το τίμημα των πράξεων του. Όταν ενώθηκε η Ανατολική και η Δυτική Γερμανία  απομακρύνθηκαν 600.000 εργαζόμενοι από τα καθήκοντά τους. Δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Τώρα έρχονται σε εμάς και μας ζητούν το λόγο. Συγνώμη αλλά μην ανακατεύεστε στα εσωτερικά μας”.

-“Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στους πραξικοπηματίες-τρομοκράτες. Ζητούμε την επιστροφή όλων αυτών. Το ίδιο κάναμε και για αυτούς που διέφυγαν στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε πως θα λύσει το θέμα σε 15-20 μέρες. Έκτοτε πέρασαν πολλά δεκαπενθήμερα άλλα δεν έγινε τίποτα. Ακόμα περιμένουμε. Εάν εμείς φερόμασταν έτσι θα χαλούσαν τον κόσμο”.

 

www.militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis