Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:24 | 24/07/2016

Στο κάδρο της μέχρις εσχάτων διαπάλης των Ταγίπ Ερντογάν και Φετουλάχ Γκιουλέν έχει βρεθεί και η Θράκη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η εφημερίδα STAR δημοσίευσε στοιχεία για το δίκτυο των ανθρώπων του Φ. Γκιουλέν σε περίπου 100 χώρες. Ως επικεφαλής στην Ελλάδα παρουσίαζε κάποιον ιμάμη από την Μπρούσα (Προύσα), τον Ρετζέπ Ουζούναλι.

Και δεν είναι μόνο τα γεγονότα που συνοδεύουν την αυτομόληση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα, την παραμονή της δίκης στην Αλεξανδρούπολη, να λέει ότι η ανεπιτυχής επίθεση με στόχο να τον δολοφονήσουν στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε στη Μαρμαρίδα, έγινε από πραξικοπηματίες με τη βοήθεια τριών ελικοπτέρων τύπου Black Hawk S-70 και ότι ένα από αυτά με στρατιωτικούς πραξικοπηματίες έφυγε στη συνέχεια στην Ελλάδα.

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Θράκη, στον χώρο της μειονότητας, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Η ηγεσία της περίμενε όλη τη νύχτα, ενώ εξελισσόταν η απόπειρα του πραξικοπήματος, για να δει πού θα οδηγηθεί η κατάσταση στην Τουρκία και πού θα καθίσουν τα πράγματα, για να σπεύσει μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου να ταχθεί... με διθυραμβικό τρόπο στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν, όπως έλεγε στο «Εθνος» μειονοτικός δημοσιογράφος. Και μετά, με υπερβολικό τρόπο, να ακολουθήσει σχεδόν κοινό βηματισμό με αυτόν των οπαδών του Ερντογάν στην Τουρκία και σε όσα προέτρεπε -συχνά παραληρηματικά- ο Τούρκος πρόεδρος.

Τον τόνο έσπευδαν να δώσουν και κάποιοι δημοσιογράφοι της μειονότητας με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σε ιστοσελίδες, όπου, βασιλικότεροι του βασιλέως, ζητούσαν ένα «κυνήγι μαγισσών» και μέσα στη μειονότητα. Επικροτούσαν το κυνήγι των ανθρώπων του Φ. Γκιουλέν στην Τουρκία και πρόσθεταν ότι «είναι καιρός να καθαρίσουμε και με τους ανθρώπους του Γκιουλέν στη μειονότητα». Πιο εμφαντικός ο εκδότης-δημοσιογράφος της τουρκόφωνης εφημερίδας «Millet» και του σάιτ milletgazetesi.gr, Τσενγκίζ Ομέρ, που έγραψε: «Ηρθε η ώρα της απομόνωσης και του αποκλεισμού των ανθρώπων που προπαγανδίζουν και υπερασπίζονται την εγκληματική συμμορία του Γκιουλέν στη Δυτική Θράκη. Από το πρωί έως το βράδυ αυτοί συνεργάζονται με το ελληνικό κράτος και προδίδουν τη μειονότητα...». Ο ίδιος δείχνει να «φωτογραφίζει» συγκεκριμένα άτομα, όπως μας μετέφεραν άτομα της μειονότητας, ενώ με μοναδική έπαρση, σε ένα άρθρο του την περασμένη Πέμπτη, χαρακτηρίζει τα όσα γίνονται στην Τουρκία ως ένα μοναδικό έπος που γράφτηκε από το τουρκικό έθνος τον 21ο αιώνα και ότι ύστερα από αυτό ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ. θα σκεφτούν ένα εκατομμύριο φορές πριν επιχειρήσουν να πλήξουν ξανά τον ισλαμικό κόσμο!

Τα ίχνη
Ο ίδιος ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε σε ελληνικά ΜΜΕ για να απευθύνει συγκεκαλυμμένες απειλές και να ζητήσει την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, επιχείρησε να δώσει και το στίγμα για την όποια παρουσία οπαδών του Φ. Γκιουλέν στη Θράκη. «Υπάρχουν μόνο μικρά ίχνη του...» είπε.

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis