Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:19 | 06/09/2018

Η Τουρκία ξεκίνησε να υλοποιεί την συμφωνία με την Ρωσία για την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων S-400 γεγονός που πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και δυναμιτίζει περαιτέρω τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται ανώνυμες πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, η Άγκυρα ξεκίνησε την προετοιμασία για την εγκατάσταση του πρώτου σιλό, στο οποίο θα τοποθετηθεί το σύστημα S-400, μόλις γίνει η παραλαβή από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το CNBC, η ανώνυμη κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι η κατασκευή του σιλό ξεκίνησε πριν από έναν μήνα και επιβεβαιώθηκε μέσω φωτογραφιών που τράβηξε δορυφόρος. Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύου πως οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται, αφορούν το πυραυλικό σύστημα S-400.

[custom:google-ads]

ΟΙ ΗΠΑ έχουν τονίσει πως σε τέτοια περίπτωση θα ακυρωθεί η πώληση αεροσκαφών F-35.

Η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον επεκτείνεται και σε άλλα επίπεδα, με κατηγορίες εκατέρωθεν για παραβίαση των κανόνων περί διπλωματίας. Οι μεν Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι προσφέρουν άσυλο στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν εξαπολύσει επίθεση σε όλα τα μέτωπα προς την Τουρκία, με αφορμή τόσο τη συνεργασία και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τη Ρωσία, όσο και για την υπόθεση κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis