Ο Ερντογάν χτίζει 193 νέες φυλακές!

40.000 ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Ερντογάν χτίζει 193 νέες φυλακές!

Σε κράτος εγκλείστων, με τις «ευλογίες» Ερντογάν, εξελίσσεται η Τουρκία, που ανακοίνωσε, επίσημα, την κατασκευή 193 νέων φυλακών, λόγω προβλημάτων χωρητικότητας. 

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Ahval, η αποκάλυψη έγινε ύστερα από ερώτηση της αντιπολίτευσης των Κεμαλιστών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο κοινοβούλιο για τον αριθμό των φυλακών. 

Απαντώντας στην ερώτηση του CHP, το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χτίσει 193 φυλακές μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια. 

Οι 126 φυλακές ήδη κατασκευάζονται

Η αφορμή γι’ αυτή την απόφαση, όπως εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι η «απρόβλεπτη αύξηση» του αριθμού των κρατουμένων. 

Από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στο τουρκικό κοινοβούλιο προκύπτει ότι οι 126 νέες φυλακές βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή, οι 23 είναι στη φάση προκήρυξης διαγωνισμού, και 35 παραμένουν στο σχεδιαστικό στάδιο. 

40.000 υπεράριθμοι κρατούμενοι σήμερα

Οπως αναφέρει το Ahval, τον Δεκέμβριο του 2018 η Τουρκία διατηρούσε 389 φυλακές, συνολικής χωρητικότητας 211.838 ανθρώπων. 

Οι αριθμοί των κρατουμένων, ωστόσο, αυξήθηκαν σημαντικά μετά τις αθρόες συλλήψεις -εκπαιδευτικών, δικαστών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, φοιτητών, ένστολων- του καθεστώτος Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. 

Πλέον, κατά τις ίδιες πηγές, οι υπεράριθμοι κρατούμενοι υπολογίζονται στους 40.000. 

Η Τουρκία, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων ανά τον πληθυσμό στην Ευρώπη, πίσω από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. 

iefimerida.gr