Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 17/04/2017

Λεβεντιά και καμάρι για τους εύζωνες – Ο Ελληνοαυστραλός από τον Βόλο διακρίνεται στο μέσον της φωτογραφίας

Τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησε επάξια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ένας 22χρονος λεβέντης με ρίζες από τον Βόλο, ο οποίος είναι μέλος του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς, που παρέλασε στην 5ηΛεωφόρο της Νέας Υόρκης, μετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις της ομογένειας, για την 25η Μαρτίου. Ο νεαρός Ελληνοαυστραλός Τζέϊσον Ρόμπερτσον συγκίνησε τους απανταχού Έλληνες με τις δηλώσεις του σε διαδικτυακά και έντυπα μέσα της Αμερικής για την καταγωγή του, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι νιώθει τιμή και περηφάνια διότι υπηρετεί στην Προεδρική Φρουρά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο νεαρός εύζωνας, γιός του Αυστραλού Ρος Ρόμπερτσον και της Βολιώτισσας Λίνας Γκαραγκάνη, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη ζωή, τις σπουδές και την οικογένειά του, ενώ επεσήμανε ότι ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο να υπηρετήσει την πατρίδα του ως εύζωνας, φέροντας ως τίτλο τιμής τη φουστανέλα του τσολιά.

Ο Τζέϊσον Ρόμπερτσον υπηρετεί τους επτά τελευταίους μήνες στην Προεδρική Φρουρά και βίωσε τον παλμό, τη χαρά και τη συγκίνηση της συμμετοχής στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική, ως μέλος του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς που επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη, συνοδεύοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση.

Η 5η Λεωφόρος, στην καρδιά του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, πλημμύρισε από γαλανόλευκες σημαίες στη μεγάλη παρέλαση που κάνουν οι ομογενείς μας, για να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της Ανεξαρτησίας, μέρα ορόσημο για τους απανταχού Έλληνες, και προβάλλεται από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής.

Ο Ελληνοαυστραλός, με ρίζες από τον Βόλο, εύζωνας, επεσήμανε ότι ένιωσε «μεγάλη υπερηφάνεια, διότι εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα σε μια ξένη χώρα, βιώνοντας τη χαρά των ομογενών». Η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο, διότι είχε την ευκαιρία να δει τη χαρά στα μάτια των ξενιτεμένων Ελλήνων, οι οποίοι παρότι βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης, φυλάσσουν Θερμοπύλες, ως άξιοι συνεχιστές των παραδόσεων της πατρίδας τους.

Η Ελλάδα στην καρδιά του

Ο Βολιώτης εκ μητρός εύζωνας έχει την Ελλάδα στην καρδιά του και, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε με Αγγλοσαξωνικά, κατά βάση, πρότυπα, τιμάει τα χρώματα, τις αρχές και αξίες της πατρίδας που υπηρετεί ως εύζωνας, μόλις ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του. «Θεωρώ ότι μεγάλωσα με τον Αγγλοσαξονικό τρόπο, επειδή πέρασα περισσότερο χρόνο με τον πατέρα μου», εξηγεί ο ίδιος.

Ο Τζέϊσον Ρόμπερτσον γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στον Βόλο, τον οποίο επισκέπτεται τακτικά, κάθε φορά που έχει άδεια. Η γειτονιά του βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και είναι απόφοιτος του 3ου Λυκείου Βόλου.

«Έφυγα από το Βόλο μετά το σχολείο και πήγα στο Λονδίνο, στο Πανεπιστήμιο του Μίντλσεξ, όπου σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων, τέλειωσα τις σπουδές μου και τώρα υπηρετώ στην Προεδρική Φρουρά» αναφέρει ο ίδιος, για να προσθέσει ότι είχε πάντα το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και στην κατεύθυνση της επιστροφής στην πατρίδα της καρδιάς του.

Όνειρο ζωής ήταν για τον ίδιο να υπηρετήσει στην Προεδρική Φρουρά ως εύζωνας, και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «επειδή ερχόμασταν συχνά με τους γονείς μου στην Αθήνα, περνούσαμε πάντα μπροστά από το Σύνταγμα και πάντα μου έκαναν εντύπωση οι εύζωνες μπροστά από τη Βουλή. Η συγκεκριμένη εικόνα που αντίκριζα, μου άρεσε πάρα πολύ και ήθελα πάντα να υπηρετήσω εδώ».

Νιώθει «μεγάλη τιμή και περηφάνια» διότι υπηρετεί ως εύζωνας, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι πολύ ξεχωριστό για μένα αυτό που βιώνω».

Η πολύωρη στάση προσοχής του εύζωνα, ο οποίος είναι άγρυπνος φρουρός μπροστά στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, φορώντας τη στολή του τσολιά που είναι βαριά, μεταφορικά και κυριολεκτικά, εμπεριέχει αντικειμενικές δυσκολίες. «Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, όταν το θέλεις πολύ» επισημαίνει ο Ελληνοαυστραλός εύζωνας.

 

Με το βλέμμα στο μέλλον 

Η θητεία του στην Προεδρική Φρουρά θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου και στη συνέχεια, πρόθεσή του είναι να διευρύνει τον κύκλο της επιστημονικής γνώσης με ανάλογες σπουδές.

«Έχω ήδη κάνει αίτηση και έγινα δεκτός για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κας του Λονδίνου», αναφέρει ο ίδιος, ενώ όπως τονίζει, θα θέσει τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει στο μέλλον μόλις ολοκληρώσει τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών. «Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα επιστρέψω στην Ελλάδα», τονίζει ο νεαρός εύζωνας, ο οποίος εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει προοπτικές, τις οποίες μπορεί να αναπτύξει, προκειμένου να υπάρξουν ευκαιρίες εξέλιξης για νέους επιστήμονες με όνειρα για το μέλλον.

Παράλληλα, διατηρεί την επαφή του με τον Βόλο, τον οποίο επισκέπτεται τακτικά, προκειμένου να δει την οικογένεια και τους φίλους του. Οι μνήμες που κρατάει από τα παιδικά του χρόνια είναι «ο χρόνος που πέρασα με τον πατέρα μου. Αυτό μου λείπει περισσότερο», τονίζει ο νεαρός εύζωνας, ο οποίος φέρει το όνομα του Ιάσονα, που ταυτίζεται με ένα μυθικό πρόσωπο της Μυκηναϊκής Ιωλκού, και την Αργοναυτική εκστρατεία.

Το φετινό Πάσχα θα τον βρει στην Αθήνα, στα καθήκοντά του ως μέλος της Προεδρικής Φρουράς και αναμένεται να επισκεφτεί τον Βόλο περί τα τέλη Απριλίου.

Η ευχή που διατυπώνει, κλείνοντας, είναι «μια Ελλάδα που πολλοί νέοι θα γυρίσουν πίσω», εκφράζοντας με μια φράση τα όνειρά του για το μέλλον. 

taxydromos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis