Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:30 | 23/07/2018
Σε …εξεταστές ρούχων και αναλυτές της «μόδας» που ακολουθούσε μια πολυμελής συμμορία ληστών είχαν εξελιχθεί οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να εξιχνιάσουν περίπου 30 ληστρικές επιδρομές σε καταστήματα (κυρίως του ΟΠΑΠ) σε περιοχές όπως Μεταμόρφωση, Πατήσια, Αγίους Αναργύρους, Αχαρνές, Χαϊδάρι, Μαρούσι, Κηφισιά, Ηράκλειο, Άγιο Στέφανο, Περιστέρι, Κορωπί, Νέα Χαλκηδόνα, Άλιμο, Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στις 18 Ιουλίου στον σχηματισμό δικογραφίας για οκτώ άτομα (έξι Έλληνες, δύο αλβανικής καταγωγής) ηλικίας 17 έως 31 ετών που προχωρούσαν τους τελευταίους μήνες στις συγκεκριμένες εγκληματικές επιθέσεις ορισμένες φορές και με τη χρήση καλάσνικοφ και με λεία που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.


Οπως προκύπτει από το 74σελιδο διαβιβαστικό του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στα ίχνη των δραστών από αναλύσεις των ρούχων και των παπουτσιών που φορούσαν σε κάθε επίθεση. Με παρατηρήσεις που θυμίζουν «fashion police...». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι για να προχωρήσουν σε σχετικές ταυτοποιήσεις, οι αστυνομικοί αναζήτησαν φωτογραφίες στο προφίλ των υπόπτων στο Facebook,και στις φωτογραφίες του που είχαν αναρτήσει συγκρίνοντας ρούχα , καπέλα κι άλλα είδη ρουχισμού με αυτά που φαίνονται να φορούν, στα βίντεο των καμερών από τις ληστείες!

[custom:google-ads]


Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ άντλησαν στοιχεία από το γεγονός ότι οι απρόσεκτοι κακοποιοί είχαν χρησιμοποιήσει ή είχαν διαθέσει σε γνωστούς τους συσκευές κινητών που είχαν κλέψει από καταστήματα. Επιπλέον εντυπωσιάζει ότι σε μία από τις επιδρομές τους οι δράστες πέταξαν τα ρούχα τους ( μαζί με ταμειακές μηχανές που είχαν αρπάξει) και στα οποία ανιχνεύθηκαν τα DNA ορισμένων εξ αυτών. Ακόμη, όπως διαπιστώθηκε, ένας εξ αυτών άφησε, σε μία από τις επιθέσεις, φάκελο από …ΚΤΕΟ! Ακόμη στοιχεία συγκεντρώθηκαν από τις πολυήμερες παρακολουθήσεις τους στα δυτικά προάστια, ενώ στο δικαστικό έγγραφο περιγράφονται «καταδιώξεις» τους στην περιοχή του Κρυονερίου.

Σημειώνεται ότι πολλά από τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης είχαν συλληφθεί 3-4 φορές την τελευταία διετία, για σειρά παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών. Ενας εξ αυτών, μάλιστα, είχε συλληφθεί για ληστεία σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς.

Ληστές προδόθηκαν από τα ρούχα που φορούσαν στο Facebook
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
Πηγή: tovima.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis