Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:03 | 23/11/2015

Από τον «Μάκβεθ» και τον «Ριχάρδο ΙΙ»,Ι ως το «Thor» και τη «Σταχτοπούτα» η απόσταση είναι μεγάλη. Όμως ο υπερταλαντούχος Κένεθ Μπράνα, όπως κάθε πολυδιάστατος καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τη διανύσει.

Ηθοποιός και σκηνοθέτης -με την ίδια άνεση- στο θέατρο και στον κινηματογράφο, φαίνεται πως ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο «χτύπημα» της καριέρας του, καθώς συμφώνησε να σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει στη σύγχρονη μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Έγκλημα στο Orient Express» στον κινηματογράφο! Πριν από ενάμιση χρόνο η 20th Century Fox ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι απέκτησε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά, ̇τώρα φαίνεται πως βρέθηκε και ο άνθρωπος που θα την κάνει πραγματικότητα.

Τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι είναι από τα πιο ευπώλητα όλων των εποχών με πάνω από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα και το «Έγκλημα στο Orient Express», γραμμένο το 1934, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως. Σε αυτό, ο διάσημος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό καλείται να εξιχνιάσει ένα φόνο στο Orient Express, με τους επιβάτες να είναι όλοι ύποπτοι και εν δυνάμει δολοφόνοι.

To βιβλίο μεταφέρθηκε πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1974 υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σιντνεϊ Λουμέτ, ο οποίος κατάφερε να μείνει πιστός στο ύφος της συγγραφέως και να βάλει τον θεατή σε μια ατμόσφαιρα αγωνίας και μυστηρίου. Η ταινία δικαίως έλαβε συνολικά έξι οσκαρικές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Α' ανδρικού ρόλου για τον Άλμπερτ Φίνεϊ στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, και τελικά κέρδισε το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Εκτός από αυτούς, το all star cast περιλάμβανε όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής: Λορίν Μπακόλ, Ζακλίν ΜΠισέ, Σον Κόνερι, Άντονι Πέρκινς και Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Επίσης, ο Ντέιβιντ Σάτσετ υποδύθηκε τον διάσημο Βέλγο ντετέκτιβ σε όλες τις τηλεοπτικές μεταφορές των έργων της Αγκάθα Κρίστι τη δεκαετία του '70, συμπεριλαμβανομένου και του συγκεκριμένου έργου.

Όμως τα εχέγγυα για την ταινία δε σταματούν εδώ μιας και οι Ρίντλεϊ Σκοτ, Μαρκ Γκόρντον και Σάιμον Κίντμπεργκ συνεργάζονται με τον Μάικλ Γκριν, σεναριογράφο του επερχόμενου σίκουελ του «Βlade Runner». Σίγουρα πάντως είναι ευτύχημα το «Έγκλημα στο Orient Express» να πέσει στα χέρια ενός ανθρώπου που παίζει Σαίξπηρ και σκηνοθετεί blockbuster με την ίδια ευκολία. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες αλλά μάλλον ο δαιμόνιος Άγγλος πάλι θα τα καταφέρει.

http://www.cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis