Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:43 | 01/10/2016

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην Κύπρο για την Επέτειο Ανεξαρτησίας της αλλά και για να συνοδεύσει στην Ελλάδα τα οστά των 15 ηρώων μας που έπεσαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

Με την ευκαιρία κι επειδή έτσι όπως τα ΄χουμε καταφέρει εμείς οι παλαιότεροι,τα παιδιά μας -κάποια απ΄ αυτά έστω- πιθανόν να μην γνωρίζουν τι εορτάζουν σήμερα οι Κύπριοι,το μικρό κείμενο της Μαρίας Γιαννακάκη είναι πολύ χρήσιμο:

“Μέχρι και σήμερα λίγοι γνωρίζουν γιατί οι Κύπριοι γιορτάζουν την επέτειο της ανεξαρτησίας τους την 1η του Οκτώβρη. Για την ακρίβεια, η πραγματική επέτειος είναι η 15η Αυγούστου, αφού τα μεσάνυχτα της ημέρας εκείνης, το 1960, έγνε η υποστολή της βρετανικής σημαίας και αναρτήθηκε η κυπριακή.

Τα πρώτα δύο χρόνια της ανεξαρτησίας επίσημη επέτειος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν η 15η Αυγούστου. Το 1963 το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την μετάθεση της επετετείου τηην 1η του Οκτώβρη. Ο λόγος σήμερα μπορεί να φαντάζει αστείος. Στις 15 Αυγούστου εορτάζει η Παναγία της Μονής Κϋκκου και ο Μακάριος δεν ήθελε να απουσιάζει την ημέρα αυτή από το μοναστήρι που τον πήρε βοσκό και τον παρέδωσε εθνάρχη”

Μαρία Γιαννακάκη, Μακάριος, σελ. 4, εκδ. Σαββάλα, Αθήνα, 2003

 

www.militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis