Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:07 | 13/02/2017

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται αυθαίρετες ερμηνείες του Κανονισμού ωραρίου εργασίας, από προϊσταμένους υπηρεσιών σε βάρος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Παρά το γεγονός ότι από τη νομοθεσία και τις σχετικές Διαταγές προκύπτει ότι από τις συνολικές ώρες εβδομαδιαίας εργασίας που απαιτούνται, αφαιρούνται οι ώρες για κάθε αργία που τυχόν υπάρξει εντός της εβδομάδος και σε περίπτωση εργασίας κατά την ημέρα αργίας, χορηγείται ημερήσια ανάπαυση (ρεπό), πρόσφατα και με αυθαίρετο τρόπο, οι συνάδελφοί μας οι οποίοι εργάσθηκαν κατά τις ημέρες αργιών εντός της εβδομάδας, ενημερώθηκαν ότι δεν θα τους χορηγηθεί η ημέρα ανάπαυση (ρεπό) που δικαιούνται.
Οι εργαζόμενοι στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα τα οποία ορίζονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Επιπλέον διαθέτουν περίσσευμα φιλότιμου και αυτό έχει αποδειχθεί επανειλημμένως. Στο πλαίσιο αυτό, η Ηγεσία μας θα πρέπει να προστατεύει τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως θεωρείται αυτονόητο ότι ο Λιμενικός είναι πρώτα άνθρωπος με ανάγκες και εργαζόμενος με δικαιώματα και μετά Αστυνομικό Όργανο με υποχρεώσεις.
Αν και το φαινόμενο περιορίζεται σε ένα μικρό αριθμό προϊσταμένων, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Ένωσή μας, σε παραβίαση του κανονισμού ωραρίου, θα προβεί σε έγγραφη καταγγελία και εάν χρειαστεί θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατέψει με τον τρόπο αυτό τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΤΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis