Ο κοριός των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ κατέγραψε περίεργες συνομιλίες

ΠΕΡΙΕΠΛΑΚΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο κοριός των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ κατέγραψε περίεργες συνομιλίες

Μεγαλύτερη διάσταση απ’ ότι αρχικώς είχε εκτιμηθεί προσέλαβε η δικογραφία, που σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο έρευνας εις βάρος αξιωματικού, που υπηρετούσε σε νευραλγική υπηρεσία της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, μετά από ανώνυμη καταγγελία, που περιήλθε στους «αδιάφθορους» με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσω server της Αμερικής.

Ο αστυνομικός, ελέγχετο, με συστηματική παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, από τον Ιούλιο του 2015 και πέραν των όσων φέρονται να προέκυψαν εις βάρος του ο κοριός κατέγραψε εξαιρετικά περίεργες συνομιλίες μεταξύ συγκατηγορούμενων του στην υπόθεση για τις οποίες ο ίδιος δεν είναι φυσικά υπόλογος.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» την πόρτα της Ειδικής Ανακρίτριας Διαφθοράς θα περάσουν την 27η Μαρτίου 2018 πέραν του αστυνομικού, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί κι ένας λογιστής.

Εις βάρος των κατηγορούμενων έχουν ασκηθεί κατά περίπτωση διώξεις για κατάχρηση εξουσίας κατά συρροή, δωροληψία υπαλλήλου για πράξη αντικείμενη στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και για χαρτοπαικτική απάτη.

Πιο συγκεκριμένα από την καταγραφή των συνομιλιών μεταξύ των δύο τελευταίων προέκυψε ότι ο λογιστής υπέβαλε ηλεκτρονικά στο όνομα της συζύγου του ιδιοκτήτη του καταστήματος δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014, στην οποία συμπεριέλαβε ποσό 14.918,54 ευρώ, το οποίο είχε δήθεν προέλθει από 24 δελτία ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ και 2 ΚΙΝΟ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα καθ’ υπόδειξη του λογιστή να αγόρασε τα δελτία, που είχαν κερδίσει από πράκτορα του ΟΠΑΠ ενώ με τον τρόπο αυτό του αποδίδεται ότι ήθελε να «ξεπλύνει» έσοδα από παράνομα τυχερά παίγνια (φρουτάκια) που επαίζοντο στο κατάστημα του!.

Επιπλέον με τα ίδια παράνομα έσοδα φέρεται να αγόρασε κι ένα μικρό διαμέρισμα επ’ ονόματι της συζύγου του, που φέρεται και ως ιδιοκτήτρια του καταστήματος, στην Αθήνα.
Από τον έλεγχο των ίδιων μαγνητοφωνημένων συνομιλιών οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ φέρονται να διαπίστωσαν ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος συμμετείχε σε παράνομο Poker σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου με έναν Αθηναίο κι ακόμη έξι άτομα.

Φέρεται να παίχτηκαν περίπου 17.000 ευρώ τα οποία έχασαν οι παίκτες διότι χρησιμοποίησε με τους συνεργούς του κωδικούς συνομιλίας για να έχουν κέρδη εις βάρος των υπολοίπων.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κκ Μανώλης Κουτσούκος και Στέργος Λεβέντης.

Δαμιανός Αθανασίου

 Πηγή: www.dimokratiki.gr