Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:03 | 11/04/2015

Θεωρούν πως οι γνωστοί άγνωστοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται πετώντας μολότοφ, καταστρέφοντας το κέντρο της Αθήνας και κλείνοντας το κεντρικό δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας επί δεκαήμερο και βάλε.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ, που δήλωσε απλώς «προβληματισμένος» αλλά προφανώς όχι πολύ, αφού με τη νέα κυβέρνηση έχουμε πάρει μια «δημοκρατική ανάσα» (!), κάνει ταυτόχρονα πως «αγνοεί» το άρθρο του υφισταμένου του, το οποίο λέει αλήθειες. Αναγνωρίζουμε βέβαια πως του είναι δύσκολο να έρθει αντιμέτωπος με το ιδεολογικό παρελθόν του και να συμφωνήσει σε μια πιο ενεργή και δυναμική στάση της Αστυνομίας. Το «αμυντικό δόγμα» του υπουργού Εσωτερικών είναι η καλύτερη επίθεσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ποτέ δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τους αστυνομικούς. Πολλοί θυμούνται ακόμα τον Μάιο του ’13, όταν στη συζήτηση που είχε ανοίξει για την οπλοφορία των βουλευτών, εκείνος είχε τοποθετηθεί γενικότερα αλλά με… ειδικές αναφορές: «Να μιλάμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει (σ.σ.: όπλο) ο τελευταίος μπάτσος-μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα…;», είχε διερωτηθεί σκωπτικά έξω από το Περιστύλιο της Βουλής, προκαλώντας τη μήνιν των αστυνομικών υπαλλήλων. Σε μετέπειτα δηλώσεις του, δεν ανακάλεσε τη λέξη μπάτσος, διευκρίνισε μόνο πως δεν εννοούσε τον αφοπλισμό των αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, παρά μόνο στις διαδηλώσεις.

ΤΑ ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ της κυβέρνησης για το αν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα παραμείνει στο Εσωτερικών ή θα απορροφηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εκτός από γραφικά, φανερώνουν και τις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Η διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού δεν χρειάζεται ανάλυση. Ο κύριος Πανούσης θέλει πιο επιθετική Αστυνομία, χωρίς όμως ο ίδιος να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ο κύριος Βούτσης διαφωνεί. Ο κύριος Πανούσης επιθυμεί τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου του, ο κύριος Βούτσης διαφωνεί αφού αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, μερική υποβάθμιση του ρόλου του.

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, επικρατεί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε ότι ο Νίκος Βούτσης είναι από τα στελέχη με τη μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη στη συνιστώσα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και έχει περισσότερους συμμάχους, σε κομματικό και ιδεολογικό επίπεδο, από όσους μπορεί να βρει ένας δημαρίτης σε αυτή την κυβέρνηση.

ΠΑΝΤΩΣ, ο κύριος Βούτσης θα πρέπει να παραδεχθεί πως κατά βάθος συμφωνεί σε ένα κομβικό σημείο με τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ. Στο ότι, δηλαδή, δεν έχουν καταλάβει ούτε οι ίδιοι τι σημαίνει η Αριστερά στην κυβέρνηση. Το είχε πει ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην «Εποχή», στις 24 Φεβρουαρίου: «Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η προετοιμασία μας από το 2012 μέχρι σήμερα δεν ήταν η κατάλληλη. Επρεπε να είχαμε οργανώσει καλύτερα τη συζήτηση για το τι σημαίνει η Αριστερά στην κυβέρνηση, πόσοι συμβιβασμοί χρειάζονται να γίνουν και ποιοί είναι ανεκτοί και πώς οργανώνουμε το πρόγραμμα και τη στελέχωση τόσο του κόμματος όσο και του κρατικού μηχανισμού» Να δείτε που δεν θα το γλιτώσουμε το συνέδριο…


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗ
[email protected]

 

http://www.e-typos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis