Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 29/12/2014

 

Αποκαλύφθηκε στην Αυστρία ένας λαβύρινθος από μυστικές υπόγειες σήραγγες που πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Ναζί για την δημιουργία πυρηνικής βόμβας.

Η εγκατάσταση, η οποία καλύπτει μια έκταση 75 στρεμμάτων , ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη του Saint Georgen an der Gusen, στην Αυστρία .Οι ανασκαφές άρχισαν στην περιοχή όταν οι  ερευνητές ανίχνευσαν αυξημένα επίπεδα ραδιενεργούς  ακτινοβολίας στην περιοχή. Η ομάδα που αποτελείται από ιστορικούς και επιστήμονες πιστεύει ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό καταφύγιο με σκοπό την παρασκευή όπλων. 

Στα τούνελ βρέθηκαν κράνη των Ες Ες και αλλά ναζιστικά σύμβολα. Ο συντονιστής της αποστολής  Αντριου Σάλτζερ ανακάλυψε την τοποθεσία μετά από έρευνα που έκανε σε αρχεία στις ΗΠΑ, Ρωσία και Γερμανία σχετικά με τα σχέδια για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. Ανακάλυψε ότι 272 κρατούμενοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, μεταξύ των οποίων και επιστήμονες μεταφέρθηκαν  Saint Georgen an der Gusen. Αποφάσισε να αρχίσει τις ανασκαφές , οι οποίες έχουν σταματήσει προσωρινά μέχρι οι αυστριακές αρχές να εξετάσουν τον χώρο και να αποφανθούν αν είναι ασφαλής για τους ερευνητές και την ομάδα τους.  

 

http://www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis