Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 30/07/2019

Μία ελιά στο πρόσωπο, αλλά κυρίως ο ερασιτεχνισμός ήταν τα στοιχεία που πρόδωσαν τον νεαρό άνδρα που λήστεψε το πρακτορείο με τα τυχερά παιχνίδια στο Γάζι. Εκτός όμως από αυτά, ο ίδιος φάνηκε και άτυχος, αφού έπεσε επάνω σε μία συμμαθήτριά του, με αποτέλεσμα η ταυτότητά του να είναι γνωστή πριν ακόμη συλληφθεί!

Ο 24χρονος, ο οποίος πιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, έκανε μία σειρά κινήσεων που φανερώνουν ότι όχι μόνο ήταν απρόσεκτος, αλλά δεν είχε και την προνοητικότητα να καλύψει τα νώτα του, στη διάρκεια μιας ληστείας η οποία είχε μέχρι και κυνηγητό έξω στον δρόμο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο 24χρονος λίγα λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου εισβάλλει  στο πρακτορείο που βρίσκεται στο Γάζι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με fullface κουκούλα, με γάντια στα χέρια και φορώντας χαρακτηριστικό  τζιν παντελόνι, το οποίο ήταν ξεθωριασμένο και μαύρο μπουφάν. Το παντελόνι είχε χαρακτηριστικά σκισίματα και τρύπες που φαίνονται καθαρά στο βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές.

[custom:google-ads]

Με την απειλή πυροβόλου όπλου ακινητοποιεί την υπάλληλο του καταστήματος και δύο άλλες νεαρές κοπέλες που βρίσκονταν στον χώρο. Μπαίνοντας όμως στην επιχείρηση κινείται προς ένα ξεχωριστό χώρο εισόδου όπου βρίσκεται το ταμείο.

Από το βίντεο γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι ο 24χρονος γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο.

Στη συνέχεια κατευθύνεται προς το σημείο όπου βρίσκεται η υπάλληλος και δύο φίλες της. Φαίνεται ότι προσπερνά τις δύο γυναίκες και πηγαίνει αμέσως στην υπάλληλο, την πιάνει από το χέρι, η οποία όμως τρομοκρατείται και προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τη φίλη της. Επιλέγοντας να προσεγγίσει την υπάλληλο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ήξερε πρόσωπα και πράγματα, αλλά και το πώς να κινηθεί.

Αμέσως μετά υποχρεώνει την υπάλληλο να τον ακολουθήσει στον χώρο του ταμείου. Εκείνη του ανοίγει το ταμείο και ο 24χρονος παίρνει μέρος των χρημάτων. Οι δύο άλλες γυναίκες που βρίσκονται στον χώρο (είναι συγγενείς) τον προσπερνούν και βγαίνουν έξω στο πεζοδρόμιο. Μόλις εκείνος αντιλαμβάνεται ότι την «κοπάνησαν», τις ακολουθεί, τρέχει, τις προλαβαίνει και τις υποχρεώνει να μπουν και πάλι μέσα στο πρακτορείο.

Μέσα στην επιχείρηση όπου βρίσκονται πλέον και οι τρεις γυναίκες, η υπάλληλος του παραδίδει και τα υπόλοιπα χρήματα κι εκείνος φεύγει τρέχοντας. Πίσω του βγαίνει μία από τις φίλες της υπαλλήλου, η οποία τον βλέπει να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Η ίδια προλαβαίνει να δει ότι το αυτοκίνητο δεν είχε πινακίδες.

Η κάμερα από επιχείρηση

Αστυνομικοί της Υ.Α. Ηρακλείου αναζητώντας κάμερες, τις βρήκαν από μια επιχείρηση και το υλικό φάνηκε αρκετά βοηθητικό για την έρευνα. Όπως προκύπτει, ο 24χρονος επιβαίνοντας σε ένα Ι.Χ. κινείται σε έναν παράδρομο αρχικά, εισέρχεται στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, προσπερνά το πρακτορείο και σταθμεύει το αυτοκίνητο λίγα μέτρα παρακάτω. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, αφήνοντάς το σε λειτουργία και με τα φώτα αναμμένα τρέχει και μπαίνει στο πρακτορείο. Ολοκληρώνοντας τη ληστεία, μπαίνει στο αυτοκίνητο (δεν προκύπτει η παρουσία άλλου ατόμου σε αυτό) και εξαφανίζεται.

Ο αόρατος πελάτης

Την ώρα που γίνεται η ληστεία, εντός του πρακτορείου βρίσκεται κι ένας ακόμη πελάτης. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 56 ετών, ο οποίος βρίσκεται στο βάθος της επιχείρησης. Η παρουσία του δεν γίνεται αντιληπτή από τον δράστη της ληστείας, ενώ και ο πελάτης παραμένοντας ακίνητος και αμέτοχος δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων εκτυλίχθηκαν.

Ήταν γνωστός τους

Οι τρεις γυναίκες, η υπάλληλος και οι φίλες της, οι οποίες ήρθαν σε επαφή με τον νεαρό ληστή κατάλαβαν εξαρχής ότι ήταν γνώριμός τους. Από την πρώτη στιγμή η υπάλληλος ανέφερε προφορικά στους αστυνομικούς ότι ο δράστης της ληστείας έμοιαζε με τον κατηγορούμενο, ο οποίος όπως είπαν ήταν τακτικός πελάτης του πρακτορείου. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι ο 24χρονος είχε χάσει το ίδιο βράδυ 300 ευρώ. Επίσης, η ομοιότητά του με τον πελάτη του πρακτορείου είχε να κάνει με τον σωματότυπό, το βάδισμά του, το χρώμα των ματιών και μία χαρακτηριστική ελιά που είχε στο πρόσωπο και δεν καλυπτόταν από την fullface κουκούλα που φορούσε. Σημειώνεται ότι η μία από τις  γυναίκες που βρίσκονταν στον χώρο ήταν συμμαθήτριά του και μάλιστα μεσούσης της ληστείας τον φώναξε με το όνομά του.

Η έρευνα στο σπίτι

Με όλα αυτά τα στοιχεία αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν το χαρακτηριστικό τζιν παντελόνι που φορούσε, μία μαύρη μπλούζα, ενώ στον χώρο του υπογείου βρέθηκε το μαύρο μπουφάν του φορούσε όταν έκανε τη ληστεία.

Όταν έγινε η έρευνα, ο 24χρονος βρισκόταν στη δουλειά του. Εντοπίστηκε όμως και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε προφορικό επίπεδο είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ότι το έκανε καθώς ήταν απογοητευμένος, διότι έχανε καθημερινά πολλά χρήματα στα τυχερά παιχνίδια. Επίσης, είπε ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

Ο 24χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και ο 39χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για τη ληστεία καντίνας στο λιμάνι, θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Θάνος Περβολαράκης

patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis