Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 23/06/2015

Οι Σύριοι επαναστάτες που εκπαιδεύονται από τις αμερικανικές δυνάμεις να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πληρώνονται από 250 μέχρι 400 δολάρια τον μήνα, ανάλογα με τις δεξιότητες, επιδόσεις και θέσεις ηγεσίας τους, είπε το Πεντάγωνο χθες.


Δεν δόθηκαν στοιχεία για το πόσοι Σύριοι πληρώνονται τώρα. Ο συνταγματάρχης του στρατού Στιβ Ουόρεν, ένας από τους εκπροσώπους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι μέχρι και 200 Σύριοι επαναστάτες βρίσκονται υπό εκπαίδευση.Άλλοι 1.500 έχουν περάσει τον έλεγχο καταλληλότητας πριν αρχίσουν να εκπαιδεύονται.

Ο υπουργός 'Αμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ είχε πει τον Μάιο ότι οι Σύριοι που συμμετέχουν στη δύναμη που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ θα πάρουν «κάποιο ποσό», αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένα νούμερα. Η διοικητής του ναυτικού Ελίσα Σμιθ, επίσης εκπρόσωπος του υπουργείου, είπε ότι οι εκπαιδευόμενοι θα πάρουν ο καθένας από κάποιο μικρό ποσό.

Περίπου 6.000 Σύριοι έχουν προσφερθεί εθελοντικά να συμμετάσχουν στην αμερικανική εκπαίδευση. Την περασμένη εβδομάδα ο Ουόρεν είπε ότι η προσπάθεια καθυστερεί γιατί είναι χρονοβόρα η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων και η μεταφορά τους έξω από τη Συρία για εκπαίδευση.

Ο καπετάνιος του Ναυτικού Σκοτ Ράι, εκπρόσωπος τύπου της κοινής στρατιωτικής δύναμης (task force) της Συρίας, αρνήθηκε αναφορές σε μέσα ενημέρωσης ότι ζητούνταν από τους υποψήφιους να υπογράψουν συμφωνία να μην πολεμήσουν ενάντια στη κυβέρνηση του προέδρου Μπασαρ αλ Άσαντ. Είπε ότι το μόνο έγγραφο που ζητούνταν να υπογράψουν αφορούσε τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους, μια προϋπόθεση που είχε τεθεί από την αμερικανική Γερουσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - Ρόιτερς

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis