Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:00 | 29/06/2020

Νέα όψη έχει αποκτήσει πλέον η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στο πλαίσιο των εργασιών του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Πανεπιστημίου και Βασ. Όλγας ήδη «μεταμορφώθηκαν», ενώ οι εργασίες στο Σύνταγμα -που ξεκίνησαν το Σάββατο το βράδυ- συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς από τον δήμο Αθηναίων. Όπως προαναφέρθηκε, ο Μεγάλος Περίπατος μέσα στο Σαββατοκύριακο επεκτάθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, με πεζοδρομήσεις που δίνουν επιπλέον χώρο σε πεζούς και ποδηλάτες.

 

Κυκλικό παγκάκι με φυτά και δέντρο στην πλατεία Συντάγματος

Την ίδια ώρα, μεγάλα στρογγυλά παγκάκια, στο εσωτερικό μέρος των οποίων τοποθετήθηκαν δέντρα και φυτά, εγκαταστάθηκαν στην είσοδο της Ερμού, δημιουργώντας μια νέα, πρωτόγνωρη εικόνα στην πρωτεύουσα. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα εξακολουθούν να είναι έντονα κατά διαστήματα, με τη Δημοτική Αρχή να απευθύνει εκκλήσεις στους οδηγούς να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

 

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Ο Μεγάλος Περίπατος κερδίζει πλέον τα θετικά σχόλια των Αθηναίων / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Παράλληλα, στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ που υπήρχαν λίγα μέτρα δίπλα από την Ερμού μετακινήθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών. Οπως είχε ανακοινωθεί, θα λειτουργήσουν και αντιδρομήσεις στο τμήμα της Καραγιώργη Σερβίας, από την πλατεία έως την οδό Βουλής, αλλά και στο τέρμα της Κολοκοτρώνη, κάτι το οποίο σε πρώτη φάση δεν έγινε.

Εικόνες: Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Tα έργα στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησαν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, αλλά στην παρούσα φάση σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας τους, που διαμορφώνονται στο κέντρο της πόλης έπειτα από πολλά χρόνια (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Φιλελλήνων και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος).

 

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Η νέα εικόνα του δρόμου κάτω από την πλατεία Συντάγματος

Οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες  ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.

Από το σημείο μάλιστα απομακρύνθηκε και η πιάτσα των ταξί, που θα περιμένουν πλέον τους πελάτες σε νέο χώρο αναμονής επί της οδού Όθωνος. Τα ταξί, τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής επί της Λ. Αμαλίας (από την οδό Όθωνος έως την οδό Φιλελλήνων) με νότια κατεύθυνση, με τις αμέσως επόμενες αλλαγές, σε περίπου δέκα μέρες, θα μετακινηθούν στην Καραγιώργη Σερβίας.

 

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Η νέα όψη της πλατείας Συντάγματος από ψηλά

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Ριζικές αλλαγές στο Σύνταγμα φέρνει ο Μεγάλος Περίπατος

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον Μεγάλο Περίπατο στο Σύνταγμα

Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις (3) λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, με αυτές τις ρυθμίσεις η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα.

 

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Εικόνα στο Σύνταγμα από ψηλά

Στην παρούσα φάση, από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης τη διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος.

 

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Ο Μεγάλος Περίπατος στην πλατεία Συντάγματος

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis