Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 12/07/2017

Σήμερα τελικά ξεκινούν οι απολογίες ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονία του Bakari Henderson τα ξημερώματα της Παρασκευής, έξω από μπαρ του Λαγανά.

Μετήχθησαν αρχικά χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο του νησιού για να απολογηθούν, ωστόσο μέσω των συνηγόρων τους ζήτησαν και πήραν νέα, 24ωρη προθεσμία. Ετσι, η διαδικασία εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη.

Πρώτος αναμένεται να μπει στο γραφείο του ανακριτή ο 34χρονος μπάρμαν του καταστήματος απ’ όπου ξεκίνησε ο καβγάς. Πρόκειται για τον μόνο Ελληνα που κρατείται για την υπόθεση, καθώς οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι Σέρβοι υπήκοοι. Χθες μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές της Ζακύνθου συνέλαβαν ένα ακόμα άτομο, το ένατο συνολικά, για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Bakari Henderson. Πρόκειται για 33χρονο Σέρβο υπήκοο, ο οποίος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα ευρήματα της έρευνας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι πρώτος αυτός επιτέθηκε και χτύπησε τον νεαρό Αμερικανό πριν εμπλακούν στο περιστατικό οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Η συμμετοχή του στον φονικό καβγά φέρεται να αποδεικνύεται από το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, καθώς επίσης και μαρτυρίες-καταθέσεις. Νωρίς το πρωί προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του από τον εισαγγελέα του νησιού, συνελήφθη.

Και οι εννέα συλληφθέντες διώκονται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία. Οι περισσότεροι παραδέχονται ότι ήταν παρόντες στον καβγά, ωστόσο ο καθένας τους αρνήθηκε ότι κατάφερε τα δολοφονικά χτυπήματα στον 22χρονο. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, αφορμή για τον καβγά και τον φονικό ξυλοδαρμό ήταν το φλερτ του 22χρονου στη Σέρβα υπάλληλο του μπαρ και μια φωτογραφία selfie που έβγαλε μαζί της. Ερωτηθείς σχετικά, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε την εποπτεία των ερευνών δήλωσε στην «Κ» ότι «στη θέα των δύο που συνομιλούσαν ο ένας από τους Σέρβους εξοργίστηκε και πέταξε ένα ποτήρι με νερό στην υπάλληλο.

Ο 22χρονος τότε αντέδρασε και ακολούθησε η συμπλοκή με τη γνωστή, τραγική κατάληξη».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

 

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis