Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 30/11/2014

 

Με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της.»

Σε κρίσιμη κατάσταση

Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κατηγορείται για την ένοπλη ληστεία στοΒελβεντό, με την απεργία πείνας ζητά να του χορηγείται η προβλεπόμενη από τον νόμο εκπαιδευτική άδεια, για να παρακολουθεί τα μαθήματα της Σχολής του, στην οποία πέρασε έπειτα από πανελλαδικές εξετάσεις. 

Ο 21χρονος Νίκος Ρωμανός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» καθώς συνεχίζει για 20η ημέρα την απεργία πείνας. Την Παρασκευή, η εισαγγελία των φυλακών έδωσε εντολή για αναγκαστική σίτιση με ορό, πράγμα που ο ίδιος το αρνήθηκε. 

Ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο Ρωμανός δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται «αναμενόμενη».

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis