Σε απάντησή του που δημοσιεύτηκε στο indymedia, ο Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για πρακτικές ευθείας στοχοποίησης και λασπολογίας, καταγγέλλει τις πρακτικές της εφημερίδας και ξεκαθαρίζει ότι δεν βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος εκείνη την ημέρα.

 

Η ανάρτηση του Νίκου Ρωμανού:

“Σχετικά με την στοχοποίηση μου από την ακροδεξιά φυλλάδα “Δημοκρατία”

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η γνωστή για τις ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις της εφημερίδα Δημοκρατία προβαίνει σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση μου μέσω ενός κακοστημένου fake news.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρακολουθούσα τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια την στιγμή που αυτός βρισκόταν σε ένα ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος, ότι δήθεν προετοιμάζω κάποιο χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ γίνεται άμεση σύνδεση με το γεγονός ότι πλησιάζει η ημερομηνία της δολοφονίας του Αλέξανδρου.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δεν βρέθηκα ποτέ στην πλατεία συντάγματος το μεσημέρι της Δευτέρας, για όποιον με γνωρίζει ως φυσική υπόσταση είναι εύκολο να αναγνωρίσει ότι η φωτογραφία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι είμαι εγώ δεν έχει καμία σχέση με μένα, είναι τόσο ατυχής δε η προσπάθεια των συντακτών του συγκεκριμένου δημοσιεύματος που δεν φρόντισαν καν να βάλουν κάποιο πρόσωπο με ίδιο μαλλί και σωματότυπου που να προσομοιάζει σε μένα.

Ταυτόχρονα προκαλεί ερωτήματα σχετικά με ποιος είναι ο άνθρωπος της φωτογραφίας. Είναι κάποιος άσχετος άνθρωπος που έτυχε να περνάει από το σημείο ή μήπως είναι κάποιος έμμισθος συνεργάτης της συγκεκριμένης εφημερίδας;

Η επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας να με στοχοποίησει με αυτό τον τρόπο ήταν μια προσωπική επιλογή της αστυνομικής της συντάκτριας που ήθελε να παρουσιάσει μια ευφάνταστη ιστορία για να αυξήσει τις πωλήσεις της εφημερίδας στην οποία εργάζεται ή μήπως ήταν μια διαρροή που ήταν σε γνώση της αντιτρομοκρατικής αφού όλοι γνωρίζουμε τις προσβάσεις και την συνεργασία όλων αυτών με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η συγκεκριμένη στοχοποίηση έχει σκοπό να καλλιεργήσει το προφίλ του “αιμοδιψή”, “επικίνδυνου”, “τρομοκράτη” και να στρώσει το έδαφος για την περαιτέρω στοχοποίηση μου από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Εντάσσεται μέσα στην γενικευμένη κατασταλτική επίθεση που δέχεται το αναρχικό – ανατρεπτικό κίνημα το τελευταίο χρονικό διάστημα και που στοχεύει στην πολιτική του απενεργοποίηση από τα υπαρκτά και ανοιχτά μέτωπα του κοινωνικού πολέμου.

Ταυτόχρονα όμως η χυδαιότητα της εφημερίδας "Δημοκρατία" αγγίζει και κάποια άλλα ζητήματα τα οποία όσο παγιώνονται χωρίς να βρίσκουν αναχώματα δημιουργούν μια μιντιακή δυστοπία γεμάτη υποθέσεις, σενάρια και fake news. Γιατί αλήθεια, έστω ότι περνούσα από την πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας στις 3 το μεσημέρι ή περάσω στο μέλλον έξω από οποιοδήποτε ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, τόπο εκδήλωσης που μπορεί να βρίσκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες κλπ. Με καθιστά αυτομάτως ύποπτο για τον σχεδιασμό κάποιου χτυπήματος ; Σημαίνει ότι θα πρέπει να φωτογραφηθώ και να δω το πρόσωπο μου στα πρωτοσέλιδα ; Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η ασυδοσία συγκεκριμένων εκδοτικών ομίλων που να προωθούν τέτοιες πρακτικές ευθείας στοχοποίησης και λασπολογίας;

Όλες αυτές οι ασχήμιες σε βάρος μου αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδιασμού. Γνωρίζοντας την εμπάθεια που τρέφουν και το αποδεικνύουν καθημερινά διάφοροι πολιτικοί, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες σε βάρος μου επιλέγω να αναδείξω δημόσια το συγκεκριμένο γεγονός και να προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω του δικηγόρου μου.

Σε αντίθεση με την ενορχηστρωμένη καθεστωτική προπαγάνδα που κατασκευάζει πραγματικότητες που εξυπηρετούν τους κρατικούς σχεδιασμούς, όσοι θέλουν να αναζητήσουν τις πραγματικές εστίες ανομίας, αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων και ανυποληψίας, θα τις βρουν στα δημοσιογραφικά, αστυνομικά και πολιτικά γραφεία.

Νίκος Ρωμανός

Πηγή:  reader.gr