Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:23 | 09/04/2016

Τριαντατρία ολόκληρα χρόνια, μια... ζωή πέρασε ο πρώην ναυτικός Κιθ Άλαν Χάουαρντ που είχε καταδικαστεί για βιασμό και φόνο, προτού αποδειχτεί πως τελικά κρατούνταν για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Ο 60χρονος πλέον Χάουαρντ δικαιώθηκε μετά από την εξέταση DNA που ζήτησαν οι δικηγόροι του και η οποία εξέταση απέδειξε πως δεν ήταν εκείνος ο βιαστής και δολοφόνος που είχε διαπράξει το έγκλημα.

Το έγκλημα διαπράχθηκε το 1982 στην Βιρτζίνια, στο λιμάνι της οποίας είχε δέσει τότε το πλοίο του Χάουαρντ. Δολοφονήθηκε ένας άντρας, ενώ η γυναίκα του βιάστηκε από τον δολοφόνο. Το μόνο που θυμόταν η γυναίκα ήταν πως επρόκειτο για έναν νεαρό λευκό άνδρα που φορούσε στολή ναύτη.

Ένας συνάδελφος του ναυτικός είπε πως τον είχε να επιστρέφει αργά το βράδυ στο πλοίο και πως η στολή του είχε αίματα. Επιπλέον τα δόντια του έμοιαζε να ταιριάζουν στη δαγκωματιά που είχε κάνει ο βιαστής στην άτυχη γυναίκα, οπότε και ο Χάουαρντ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Keith-Allen-Harward

Από ότι αποδείχθηκε όμως τώρα οι αρχές είχαν πιάσει και καταδικάσει τον λάθος άνθρωπο. Το έγκλημα είχε διαπράξει τελικά (όπως επίσης αποδείχθηκε από το DNA που είχε αφήσει ο δράστης στον τόπο του εγκλήματος) ένας άλλος ναυτικός, ο Τζέρι Κρότι ο οποίος πέθανε στις φυλακές του Οχάιο το 2006, όπου κρατούνταν για απαγωγή, ληστείες κι άλλα αδικήματα.

Μία από τις δικηγόρους του Χάουαρντ δήλωσε «Μου ραγίζει πραγματικά την καρδιά η σκέψη πως αυτός ο άνθρωπος πέρασε πάνω από την μισή του ζωή στην φυλακή για ένα αδίκημα που δεν διέπραξε». Εδώ που τα λέμε, φανταστείτε μόνο να βρισκόσασταν στη θέση αυτού του ανθρώπου. Τραγικό.

http://www.koolnews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis