Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:41 | 13/03/2015
Νέα πρόσωπα με την κωδική ονομασία «Αρης» αλλά και «Κράσπεδος» και «Κομοδίνος» εμφανίζονται ως συνεργοί στο σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού σε χειρόγραφες επιστολές που είχαν ανταλλάξει ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι «Πυρήνες» και τις οποίες αποκαλύπτει «Το Βήμα». Στις ίδιες επιστολές εμφανίζεται ο «Μανώλης» της 17Ν να επιχειρεί επαφή με έγκλειστο μέλος της εν λόγω οργάνωσης για την «ανασύσταση του αντάρτικου πόλης», ενώ φέρεται να εκπονείται σχέδιο «παραπλανητικών βομβιστικών επιθέσεων» προκειμένου να δίνεται η εντύπωση ότι «οι αντιεξουσιαστές ασχολούνται και εξαντλούνται με αυτές τις ενέργειες» και να μη γίνει αντιληπτό το σχέδιο επίθεσής τους στις φυλακές Κορυδαλλού.
 
Στις ίδιες επιστολές αποκαλύπτονται άγνωστα ευτράπελα και «κακοτυχίες» που παρουσιάστηκαν, όπως ότι ορισμένοι συνεργοί των αντιεξουσιαστών έχαναν πολύτιμο χρόνο «για να κάνουν... βελονισμούς και να πίνουν κρασάκια». Αυτό είχε οδηγήσει τον Χρ. Ξηρό να δηλώσει ότι «θα πρέπει τελικώς να κάνω τον μπαμπούλα». Οι «Πυρήνες» παράλληλα επιπλήττουν τον συνεργό τους «Ιάσονα» να πάψει να ασχολείται με τη δουλειά του, «που τον εξαντλεί σωματικά και ψυχολογικά», και απορούν γιατί «δεν παίρνει χρήματα από το συλλογικό ταμείο».

«Τετράτομη εγκυκλοπαίδεια» για τη βόμβα στην Αμερικής
 
Σε κείμενό του που έστειλε την περασμένη άνοιξη ο Χρ. Ξηρός μετά την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού αναφέρεται στην επικείμενη αποστολή δέματος-βόμβας στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας (δεν εξερράγη τελικώς), στη βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αμερικής και μιλάει για σχέδιο παραπλανητικών ένοπλων ενεργειών.
 
«Ηταν μεγάλη ατυχία που δεν δούλεψε το πακέτο, καλά κάνατε και δεν στείλατε το κείμενο, δεν είναι καιρός για πολυλογίες, θα τα πούμε στην επόμενη. Πιστεύω ότι μετά το δέμα και όταν είμαστε έτοιμοι για την επιχείρηση εξόδου να κάνουμε ένα καλό πακέτο σε μια εφορία ή κάτι σχετικό και να στείλουμε ένα μακροσκελές κείμενο. Ετσι θα τους κοιμίσουμε για λίγο γιατί θα πιστέψουν ότι αυτές είναι οι δυνατότητές μας, ένα πακέτο κάθε 3-6 μήνες. Με το δέμα νομίζω θα καλύψουμε την τρέχουσα επικαιρότητα όπως έχει διαμορφωθεί με τα τελευταία γεγονότα και ιδίως με τη δολοφονία του Καρέλι και μάλιστα με τον φρικτό τρόπο που έγινε. Καλό το αυτοκίνητο των φίλων μας στην οδό Αμερικής, αλλά αν με μια ρουκέτα που δεν έσκασε γράφουν 18 σελίδες τώρα θα βγάλουν τετράτομη εγκυκλοπαίδεια (θαψ, θαψ !!!)».
 
Ο Χρ. Ξηρός σε επιστολή του ζητεί από έγκλειστους αντιεξουσιαστές να πραγματοποιήσουν επαφή με μέλη της 17Ν και άλλους αντάρτες πόλης για την επέκταση του αντάρτικου πόλης αλλά και για να δικαιολογήσουν τις επιλογές του.
 
«Το πρώτο έχει να κάνει με την επαφή που λέγατε ότι θα κάνατε με τον 577,372,928,843,699(σ.σ.: από την ανάλυση της ΕΛ.ΑΣ. είναι το μικρό όνομα κρατούμενου ηγετικού μέλους της 17Ν), τι έγινε και δεν προχώρησε. Νομίζω ότι θα ήτανε καλό να του γράψετε κάτι, και εξ ονόματός μου αλλά και από σας, όπου θα λέτε τις θέσεις μας και για τη συνέχεια του αντάρτικου (υπεράσπιση της επιλογής μου-μας) και ότι φυσικά δεν είναι δυνατόν να πιστεύει ότι ευθύνεται η δική μας δράση για την περιστολή δικαιωμάτων (κόψιμο αδειών, σχεδιαζόμενα Νταχάου) και τέλος ότι δεν σκοπεύουμε να επανασυστήσουμε την 718/1/4(σ.σ.: προφανώς αναφέρεται στη "17 Νοέμβρη") αλλά η αναφορά μου είχε στόχο να δείξει τη συνέχεια του αγώνα». Παράλληλα ο Ξηρός ζητεί επαφή και με άλλους που έχουν καθοδηγητικό ρόλο στο εγχώριο αντάρτικο πόλης για τις νέες ένοπλες επιθέσεις που σχεδιάζει.

Ο «μπαμπούλας» και τα «μύτιγκ»
 
Σε άλλη επιστολή του ο Χρ. Ξηρός φαίνεται αγανακτισμένος διότι οι νέοι «σύντροφοι» δεν είναι τόσο προσηλωμένοι στον ένοπλο αγώνα και δεν δείχνουν δέος στο πρόσωπό του. Αναφέρει λοιπόν σε επιστολή προς τους «Πυρήνες» για έναν στρατολογηθέντα από τον ποινικό χώρο: «Προτείνω επί πλέον να του κάνετε μια κουβέντα, ή γράμμα, δεν ξέρω με τι τρόπο επικοινωνείτε, όπου θα του λέτε, πέρα από τα δικά σας, και τα εξής: ότι αν θέλει να τον δεχτούμε πρέπει από τη στιγμή που θα έρθει να ξεχάσει οριστικά κάθε είδους "μύτιγκ", "βελονισμούς" και όλα τα σχετικά, μόνο κανένα κρασάκι και αυτό με μέτρο, και το κυριότερο ότι πρέπει να υπακούει χωρίς συζήτηση τις "εντολές" τόσο από σας όσο και από μένα, αλλιώς να κάτσει εκεί που βρίσκεται και να μη μας ξαναενοχλήσει. Να γίνει κατανοητό ότι άπαξ και έρθει δεν υπάρχει περιθώριο για παιχνίδια και κυρίως δεν υπάρχει επιστροφή».
 
Συμπληρώνει αμέσως μετά με προφανή ταπεινοφροσύνη: «Καλό θα ήταν επίσης να του καλλιεργήσετε και λίγο δέος για το άτομό μου (δεν έχω κανένα καλάμι, φίλοι μου, με ξέρετε πολύ καλά, αλλά αυτούς μόνο έτσι τους κουμαντάρεις και προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας θα κάνουμε και τον μπαμπούλα άμα χρειαστεί)».
 
«Δουλεύεις;»!
 
Εντυπωσιάζει ακόμη η επιστολή περί... ματαιότητας της εργασίας που έστειλαν οι «Πυρήνες» προς τον αντιεξουσιαστή με τον κωδικό «Ιάσονα» - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αντιστοιχεί σε 39χρονο καθηγητή Πληροφορικής που συνελήφθη προ δύο εβδομάδων - από τον οποίο ζητούν, με επιτακτικό μάλλον ύφος, να μάθουν: «Ιάσονα, σου γράφουμε αυτό το γράμμα για να σε ρωτήσουμε: Δουλεύεις; Δηλαδή, σου αποσπά η εργασία σου κάποιες ώρες από την καθημερινότητά σου; Αν ναι, εμείς λέμε ότι τώρα που πλησιάζει η ώρα του Γοργοπόταμου (σ.σ.: σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού) σταμάτα τη δουλειά και χρησιμοποίησε για τα προσωπικά σου έξοδα τα χρήματα του συλλογικού ταμείου. Για ποιον λόγο να κάθεσαι να δουλεύεις και να εξαντλείσαι σωματικά και ψυχολογικά;».
 
Σημειώνεται πάντως ότι ανάμεσα στις επιστολές για την οργάνωση του εντυπωσιακού σχεδίου επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού αναδεικνύεται το μέλημα των εγκλείστων «Πυρήνων» να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα στις γύρω περιοχές και κυρίως ενός ηλικιωμένου σε γειτονικό σημείο, για τον οποίο γίνεται επί μακρόν συζήτηση σχετικά με το πώς θα αποφευχθεί τραυματισμός του από την έκρηξη βόμβας.
 
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η απεργία πείνας «μέχρι θανάτου» κρατούμενων μελών των «Πυρήνων» για την προφυλάκιση των συγγενικών και φιλικών τους προσώπων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis