Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:30 | 23/02/2017

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου λαμβάνει χώρα στη Βιέννη, η 60η συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (OND) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στα πλαίσια της συνεδρίασης αυτής, το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα απεύθυνε ειδική πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να απευθύνει λόγο στην έναρξη της συνεδρίας, αλλά και να παραστεί σε ειδική εκδήλωση με θέμα την "θεραπεία και φροντίδα Ανθρώπων με διαταραχές χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε επαφή με το σωφρονιστικό σύστημα: Εναλλακτικές στην καταδίκη και την τιμωρία".

AdTech Ad

Η κίνηση αυτή είναι μια έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ώστε να εκσυγχρονιστεί η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και να αντιμετωπιστούν οι άνθρωποι με προβλήματα εθισμού ως ασθενείς που έχουν ανάγκη υποστήριξη και θεραπεία και όχι ως εγκληματίες. Έχει ιδιαίτερη σημασία εδώ να σημειώσουμε πως περισσότερες από 6 στις δέκα χώρες - μέλη του ΟΗΕ συμπεριλαμβάνουν το θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική, όσο και ασυνήθιστη πρόσκληση, καθώς μόνο μια φορά στο παρελθόν - με τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες - έχει ζητηθεί από επικεφαλής κυβέρνησης κράτους μέλους να ανοίξει παρόμοια συνεδρίαση.

Άλλωστε η επιστολή - πρόσκληση, την οποία και υπογράφει ο επικεφαλής του γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, υπογραμμίζει την ιδιαίτερη ευαισθησία της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού απέναντι στις ανάγκες των πιο αδύναμων πληθυσμών και τις δυνατές αξίες του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αφοσίωσης. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που θα "κάνουν τη διαφορά στην αναγνώριση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ως ένα σύνθετο, πολυπαραγοντικό ζήτημα υγείας που απαιτεί θεραπεία και επανένταξη και όχι τιμωρία και καταδίκη" αναγράφει η επιστολή.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis