Ο Ομπάμα έδωσε εντολή να φορούν ενσωματωμένες κάμερες οι αστυνομικοί στο Φέργκιουσον

ΠΟΣΟ 263 ΕΚΑΤΟΜ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ
Ο Ομπάμα έδωσε εντολή να φορούν ενσωματωμένες κάμερες οι αστυνομικοί στο Φέργκιουσον

 

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την εκταμίευση ενός ποσού 263 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ληφθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης των πολιτών μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Φέργκιουσον στο Μιζούρι και να συγκροτήσει μια ειδική ομάδα που θα εξετάσει τους τρόπους προκειμένου να βελτιωθεί η σύγχρονη αστυνομική επιτήρηση.

Το ποσό αυτό των 263 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί προκειμένου οι αστυνομικοί να εξοπλιστούν με μικροσκοπικές κάμερες που θα ενσωματώνονται στη στολή τους- θα κρέμονται από το λαιμό ή θα τοποθετούνται στο πουκάμισο της στολής τους ή ακόμα και στα γυαλιά τους - και να διευρυνθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών στην επιβολή του νόμου σε μια απόπειρα να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη σε κοινότητες όπως αυτή του Φέργκιουσον, όπου ένα σώμα ενόρκων αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη σε έναν λευκό αστυνομικό σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άοπλου μαύρου εφήβου προκαλώντας με την απόφαση αυτή την οργή των πολιτών.

Με το ποσό αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μαζί με τις τοπικές αρχές θα χρηματοδοτήσουν ένα πρόγραμμα ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων που θα επιτρέψει τον εξοπλισμό των αστυνομικών με 50.000 ενσωματωμένες κάμερες.

Οι μικροσκοπικές αυτές κάμερες χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στο Λόρελ, στο Μέριλαντ (ανατολικά). Επίσης χρησιμοποιούνται πιλοτικά στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Τα στιγμιότυπα που καταγράφουν που δεν χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή ερευνών πρέπει να καταστραφούν έπειτα από 90 ημέρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε τα σχέδιά του σε ένα πολλούς επικεφαλής οργανώσεων προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και σε αξιωματούχους και προέδρους κοινοτήτων με στόχο να συζητήσουν τους τρόπους που το ομοσπονδιακό κράτος θα απαντήσει στην πρόκληση που αντιπροσωπεύει το Φέργκιουσον.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συστήσει μια ειδική ομάδα που θα μελετήσει την αστυνόμευση του 21ου αιώνα και της οποίας θα προεδρεύει ο αρχηγός της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Τσαρλς Ράμσεϊ και η Λόρι Ρόμπινσον, μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον που είχε διατελέσει υφυπουργός Δικαιοσύνης.

 

ΠΗΓΗ: koolnews.gr