Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:21 | 28/01/2015

 

«Τα περί αφοπλισμού της Αστυνομίας δεν τα πιστεύω» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, τονίζοντας ότι ο αστυνομικός θα έχει όπλο στη διαδήλωση, άλλα όχι για να φοβίζει και να τρομοκρατεί.

«Κατ' αρχάς να δούμε αν χρειάζεται πάντοτε στη διαδήλωση η Αστυνομία και τι ρόλο θα παίζει. Και δεύτερον, όπλο θα έχει, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι θα το έχει προτεταμένο για να φοβίζει και να τρομοκρατεί ανθρώπους που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους» είπε στον Αnt1.

Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για θέματα ισορροπίας στην ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας: «Είναι διαφορετικό πράγμα να ξέρει ένας αστυνομικός πότε βγάζει το όπλο, πού το στρέφει και γιατί το κάνει. Είναι διαφορετικό πράγμα η αστυνόμευση ενός κοινωνικού κινήματος και διαφορετικό πράγμα η αστυνόμευση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Άρα αυτό δεν έχει να κάνει με το να μην έχει όπλο ο αστυνομικός, αλλά πρέπει να έχει εκπαιδευτεί για να ξέρει τι θα το κάνει αυτό το όπλο».

Οι δηλώσεις του κ. Πανούση έρχονται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει τονίσει ότι σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι να αφοπλίσει την αστυνομία, αλλά να αφοπλίσει όσους έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές. «Θέλουμε καλύτερη αστυνόμευση, όχι αστυνομοκρατία» έχει δηλώσει ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ για το συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις Τσίπρα, λέγοντας ότι για το ζήτημα έχει μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και έχει πει πει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν όπλα από τους αστυνομικούς στις διαδηλώσεις και στα γήπεδα.

Δείτε και το σχετικό βίντεο


 

 

Ο κ. Πανούσης έκανε, επίσης, λόγο για ανάγκη εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας και μιλώντας στον Βήμα 99,5 είπε ότι «θα συμφιλιώσουμε τον πολίτη με τον αστυνομικό».

«Η Αστυνομία είναι ένας θεσμός της Δημοκρατίας δεν είναι κατά της Δημοκρατίας» είπε, τονίζοντας ότι «η Αστυνομία πρέπει να διδάξει ήθος, δημοκρατία και πίστη στον κοινοβουλευτισμό και στο Σύνταγμα».

Μιλώντας στη συνέχεια στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι θα προτείνει να φύγουν τα κάγκελα από την πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη, τονίζοντας ότι είναι θέμα συμβολισμού και ότι η Βουλή δεν φοβάται το λαό.

Για τις φυλακές Γ' Τύπου είπε ότι θα πρέπει να καταργηθούν γιατί δεν προσφέρουν τίποτα.


Πηγή:http://www.iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis